Musaca de cartofi cu soia boabe
Astăzi pregătim o rețetă de musaca de cartofi cu legume, foarte gustoasă, proteică și cu puține calorii.
Soia poate fi înlocuită cu năut, sau linte. Iar la legume vă puteți juca în funcție de ce aveți în casă: în loc de dovlecel puteți pune o vânătă tăiată felii. Și dacă doriți puteți pune în plus conopidă sau broccoli, buchețele mici.
INGREDIENTE:
- 4 cartofi mari (sau 5 medii)
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- o ceapă medie
- 250 g soia boabe*
- 250 g suc de roșii
- tofu
- boia de ardei dulce
- sare, piper.
* * Cumpără soia boabe la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Soia trebuie lăsată la înmuiat peste seară. Dimineată se scurge apa și se pune la fiert.
2. Cartofii i-am curățat, i-am tăiat felii și i-am pus la fiert. Când încep să fiarbă adăugăm și dovlecelul spălat și tăiat felii (pentru că dovlecelul va fierbe mai repede decât cartofii). Trebuie să ai grijă să nu fierbi cartofii foarte mult, altfel se vor sfărâma.
3. Separat, curățăm ceapa și o tocăm mărunt. O prăjim mai puțin de un minut cu un pic de ulei de cocos. Morcovul îl curățăm, îl dăm prin răzătoarea mare și îl adăugăm peste ceapă. Punem și soia fiartă și sucul de roșii și le lăsăm pe foc pănă scade zeama.
4. Ungem o tavă cu ulei de cocos și punem un strat de cartofi, un strat de felii de dovlecel, un strat din compoziția de ceapă și repetăm cu ce a mai rămas. Peste stratul de cartofi și peste cel de dovlecel putem pune puțină sare.
5. Deasupra punem tofu dat prin răzătoare. Acoperim tava cu o folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 g, 15 – 20 min. După 10 min scoatem folia de aluminiu să se rumenească deasupra și să scadă zeama care s-a lasat de la legume.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: