Tocăniță de soia și fasole

Tocăniță de soia și fasole
Atât soia, cât și fasolele sunt alimente bogate in fibre, vitamine și minerale necesare organismului.
Astfel, consumul lor îmbunătățește metabolismul, scade colesterolul și reduce riscul de boli cardiace, favorizează tranzitul intestinal, previne osteoporoza, diabetul sau cancerul.
In dieta vegană, fasolea și lintea sunt o sursă bogată de proteină înlocuind cu succes produsele de origine animală. Proteinele dau senzația de sațietate/saturație. Astfel, daca te ridici de la masă și simți că nu te-ai săturat, înseamnă că nu ți-ai luat cantitatea necesară de proteină.
INGREDIENTE:
- 250 g soia boabe*
- 250 g fasole roșii**
- 200-250 g suc de roșii
- o ceapă medie
- o foaie de dafin mare
- jumatete de lingurită de pastă de ardei iute
- sare, piper.
* Cumpără soia boabe la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără fasole de pe DriedFruits.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Fasolele si soia boabe se punem la înmuiat peste noapte, separat. Dimineață scurgem apa, fasolele le punem la fiert, le spumuim, când încep să fiarbă le schimbăm apa și le punem din nou la fiert. Repetăm operațiunea de 2 ori.
2. Boabele de soia le scurgem de apă, le punem la fiert și completăm cu apă dacă mai este nevoie.
*Pentru că obișnuim să mâncăm aceste două alimente destul de des, eu fierg câte un kg de fasole și un kg de soia boabe și le congelez în punguțe a câte 250 g fiecare. E mult mai practic și mai ușor.
3. Tocăm ceapa mărunt și o călim cu o linguriță rasă de unt de cocos 1 min. Adăugăm sucul de roșii, sarea, piperul, pasta de ardei iute și foaia de dafin și le lăsăm să dea în clocot.
4. Adăugăm fasolele și boabele de soia, completăm cu un pic de apă fierbinte (să nu se oprească din fiert), acoperim cu un capac și le lăsăm să fiarbă. Când a scăzut zeama scoatem frunza de dafin și punem pătrunjel proaspăt deasupra.
Servim tocăniță de soia și fasole cu murături și pâine de casă cu semințe sau turte.
Rețete din aceeași categorie: