Omletă vegană din făină de năut cu tofu

Omletă vegană din făină de năut cu tofu
Dacă ești vegan și îți lipsește omleta, am găsit un înlocuitor foarte bun pentru ouă….făina de năut. Putem pune în ea orice fel de legume sau semințe, se prepară în doar câteva minute și este foarte gustoasă.
Făina de năut conține multe fibre, este proteică și nu are gluten.
INGREDIENTE:
- 100 g făină de năut*
- o lingură semințe de chia
- 30 g măsline
- 100 g tofu afumat
- mărar
- sare, piper
- ulei de cocos**
* Cumpără Făină de năut la cel mai bun preț de la DrMax.ro
** Cumpără Ulei de cocos de pe DriedFruits.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Făina de năut o punem de seara la înmuiat cu apă minerală, pentru ca omleta să iasă pufoasă. Cantitatea de apă trebuie să acopere complet făina, o amestecăm și o acoperim.
2. Dimineață o amestecăm din nou, adăugăm semințele de chia, măslinele tăiate mărunt, o lingură din brânza tofu dată prin răzătoare, sare și piper. Amestecăm bine până se formează o consistență asemănătoare cu cea a clătitelor.
3. Mai departe încingem tigaia, o dăm cu puțin ulei de cocos și punem un polonic din amestec. Din 100 g de făină de năut ies două omlete, deci practic împărțim compoziția în două. Uniformizăm pe toată suprafața tigăii, o lăsăm să se coacă, după care o întoarcem pe partea cealaltă. Pe partea care s-a copt punem restul de tofu dat prin răzătoare. Iar pentru a se topi, îndoim omleta de la mijloc. O mai lăsăm 1-2 minute. O asezonăm cu mărar tocat mărunt.
Eu am servit omleta de făină de năut cu tofu cu o salată de roșii cu ruccola. Este ideală la micul dejun, dar poate fi servită la fel de bine și ca masă principală, pentru că este foarte proteică.
Rețete din aceeași categorie:
Tofu scramble