Înghețată de banane
Înghețata de casă este un desert răcoros, foarte rapid, nu îți ia decât câteva minute să îl pregătești. Mai greu e să aștepți timpul de înghețare. Este super aromată și cremoasă, iar gustul fructelor este mult mai pronunțat decât la orice înghețată cumpărată. În plus, nu conține E-uri și aditivi.
Putem pune ce fructe dorim, orice amestec de alune, migdale, nucă, cacao sau roșcove, stafide, etc.
Mie îmi place mult înghețata și o mănânc în orice perioadă a anului, mai ales vara, este nelipsită din congelator.
Încercați și înghețata cu kiwi și stafide!
sau Înghețată pe băț
INGREDIENTE:
- 3 banane
- 50 ml lapte de cocos
- 2 lingurițe unt de arahide*
- o lingură de sirop de agave
- 2 lingurițe de fulgi de nucă de cocos**
Pentru ornat:
- miez de nucă măcinat
- scorțișoară
- fructe de pădure.
* Cumpără Unt de arahide la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără Nucă de cocos de pe DrMax.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Am decojit bananele, le-am tăiat felii și le-am pus într-o pungă la congelator pentru 1 – 2 h.
2. Când au înghețat le scoatem și le mixăm cu un blender. Adăugăm și untul de arahide, siropul de agave și laptele de cocos și amestecăm bine până iese ca o cremă. Eu nu fac înghețata foarte dulce pentru că vreau să se simtă și celelalte arome, dacă doriți să fie mai dulce, puneți mai multă miere de albine.
La final, adăugăm și fulgii de nucă de cocos și amestecăm cu o lingură. Transferăm amestecul într-o formă și o ornăm cum dorim.
3. Acoperim înghețata cu o folie alimentară și o dăm la congelator, cam 1,5 – 2 h, până îngheață.
Poftă bună!
Încearcă și: