Mâncare de fasole verde cu spanac

Perioada perfecta pentru această mâncare este vara, atunci când avem toate ingredientele proaspete. Dar le putem prepara și în restul anului cu legume congelate. Prin procesul de congelare legumele își păstrează toate vitaminele și mineralele. Desigur ideal este să le congelăm singuri, dacă ne permite timpul, astfel controlăm calitatea produselor. Legumele congelate nu contin corservanți și iți păstrează nutrienții până la 6 luni.
INGREDIENTE:
- 450 g fasole verde
- 300 g spanac
- o ceapă
- 2-3 linguri bulion sau suc de roșii
- 2 căței de usturoi
- sare, piper, pătrunjel.
MOD DE PREPARARE:
1. Tocăm ceapa mărunt și o călim sub 1 min cu puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, după care adăugăm bulionul și mai lăsăm câteva minute.
2. Punem și fasolele verzi și spanacul și cei 2 căței de usturoi dați prin presă, sare și piper, amestecăm și acoperim cu un capac. Eu am folosit fasole verzi și spanac congelate, care sunt prefierte. Daca le veți folosi proaspete va trebui să adăugați și o ceșcuță de apă pentru că au nevoie de mai mult timp de fierbere.
3. Avem grijă să amestecăm des pentru a nu se prinde. Când e fasolea făcută dăm tigaia deoparte, asezonăm cu puțin pătrunjel tocat marunt. Dacă dorim să se simtă mai tare gustul de usturoi, la final mai putem pune 1-2 căței de usturoi dați prin presă.
Putem servi mâncarea de fasole verde cu spanac ca și garnitură, sau pur și simplu ca mâncare de bază cu mămăliguță!
Rețete din aceeași categorie: