Brioșe cu ciuperci
Brioșe cu ciuperci – sunt ideale pentru micul dejun, dar și ca masă principală. La noi se mănâncă în orice perioadă a zilei și se termină foarte repede. Sunt bune și calde și reci, alături de o salată, sau de un iaurt.
În plus se fac foarte ușor și foarte rapid. Trebuie doar să amesteci toate ingredientele, le pui in forme, le dai la cuptor, e voila… brioșele sunt gata!
INGREDIENTE:
- 250 g făină
- 3 linguri de ulei
- 200 ml de lapte de soia sau apă minerală
- 150 g tofu afumat
- 250 g ciuperci
- o ceapă medie
- câteva fire de ceapă verde
- un vârf de cuțit de praf de ghimbir
- o linguriță de drojdie uscată
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și cea albă și firele verzi, le punem într-o tigaie cu puțin ulei și le călim 1-2 min. Adăugăm ciupercile, sare, piper, ghimbir și le mai lăsăm un minut.
2. Separat amestecăm făina (eu am pus jumătate din cantitate făină alba și jumătate neagră) cu drojdia și tofu dat prin răzătoare. Adăugăm uleiul și laptele câte puțin și amestecăm.
3. Turnăm compoziția în forme și o dăm la cuptor (preîncălzit) la 180 g pentru 35 min. Trebuie verificate din când în când, când încep să se rumenească facem testul cu scobitoarea.
Lăsăm brioșele cu ciuperci să se răcească și le servim!
Încearcă și: