Tartă cu spanac (quiche)

Tartă cu spanac (quiche)

Quiche, sau tartă cu spanac și tofu este foarte gustoasă și se prepară foarte repede.

Este o mâncare sățioasă, deci poate fi servită ori ca gustare între mese, ori ca și fel principal, atât caldă, cât și rece.

Se prepara ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. E la fel de bună și cu ciuperci și roșii cherry, dar azi am ales să o fac doar cu spanac, tofu și măsline.

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

Pentru compoziție:

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Mai întâi facem aluatul: amestecăm făina (eu am pus  150 g făină albă și 150 g neagră) cu oregano, sare și semințele de in și chia. Adăugăm uleiul, apa puțin câte puțin și frământăm.

2. Întindem o foaie rotundă pe blatul de lucru dat cu făină, după care o mutăm în tava tapetată cu hârtie de copt. O înțepăm cu o furculiță și o dăm la cuptor (preîncălzit) pentru 15 min, la 200 g.

3. Spanacul îl punem într-o tigaie cu jumătate de linguriță de ulei de cocos, sare și piper, îl lăsăm la foc mediu, amestecând din când în când, până se evaporă zeama.

4. Brânza tofu o dăm prin răzătoarea mare (eu am pus jumătate din cantitate tofu afumat și jumătate tofu cu mărar, pentru că au texturi diferite, cel de-al 2-lea fiind mai cremos) și o amestecăm cu măslinele tocate mărunt.

5. Făina de năut o amestecăm cu drojdie inactivă, praf de usturoi, curcumă, cimbru și 250 ml apă.

6. Pe blatul care s-a copt între timp și a stat și câteva minute și s-a răcorit, punem mai întâi spanacul, apoi brânza cu măsline, iar deasupra turnăm amestecul de făină. Am presărat un pic de mărar și am dat tava la cuptor 30 min, la 180 g.

Facem testul cu scobitoarea, lăsam tarta cu spanac să se răcească și o servim!

 

 

Încearcă și:

Tartă de conopidă (Quiche)

Sufleu de legume

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *