Pate de avocado

Pate de avocado

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și antioxidanți!

Cu toții știm că este foarte sănătos și tocmai din acest motiv au început să apară din ce în ce mai multe rețete pe bază de avocado. Ideal este să îl consumăm crud, pentru că în felul acesta își păstrează toți nutrienții benefici organismului.

De obicei îl fac sub formă de pastă, în diverse combinații, sau în salate. Acest pate este ideal pentru micul dejun și se prepară în doar câteva minute.

Avocado copt, bun pentru consum trebuie să fie moale și să aibă o culoare verde-închis, spre negru. Dacă e verde va trebui să mai stea până va fi bun de mâncat.

Puteți încerca și rețeta de Pate de avocado cu morcov, castraveți, nuci și semințe!

 

INGREDIENTE:

  • un avocado
  • o mână de miez de nucă
  • un cățel de usturoi
  • câteva cozi de ceapă verde
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel proaspăt
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Avocado îl tăiem în două, scoatem sâmburele, iar cu o lingură scoatem pulpa. Este bine să stropim pulpa de avocado cu zeamă de lămâie, pentru că altfel se va oxida.

2. Punem în blender toate ingredientele și le mixam. Adăugăm câte puțină apă pentru a forma o cremă.

Îl servim pe lipii sau felii de pâine de casă!

 

 

 

 

Încearcă și:

Cremă de tofu cu avocado

Pate de avocado cu mazăre



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *