Chiftele de dovlecei cu tofu

Chiftele de dovlecei cu tofu

Vă recomand această rețetă de chiftele de dovlecei cu tofu pentru o masă de prânz echilibrată și gustoasă.

Se pregătesc foarte ușor, arată foarte bine și sunt delicioase.

Eu am pus făină de mazăre verde pentru un aport mai mare de proteine (conține 23,5 g de proteine/100 g), dar dacă nu aveți puteți pune și făină clasică. Iar drojdia inactivă am adăugat-o pentru că seamănă la gust cu parmezanul. Iată cum am făcut chiftelele:

 

INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei
  • 50 g făină de mazăre*/ sau făină de grâu
  • 200 g brânză tofu
  • 2 linguri pastă de susan (tahini)
  • fulgi de drojdie inactivă** (opțional)
  • un vârf de cuțit de pudră de ghimbir
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

* Cumpără Făină de mazăre la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără Drojdie inactivă de la: MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Curățăm dovleceii,  îi dăm prin răzătoarea mare, îi dăm cu un pic de sare și îi punem într-o sită deasă pentru a elimina excesul de apă.

2. Dăm și brânza tofu prin răzătoarea mare și o amestecăm cu făina de mazăre, drojdia inactivă, pătrunjelul tocat mărunt, pudra de ghimbir, sare, piper și pasta de susan. Adăugăm și dovleceii după ce îi scurgem bine în mână și amestecăm până se omogenizează.

Încălzim cuptorul la 180 g.

3. Formăm chiftelele și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 40 min.

Eu le-am servit cu un amestec de legume și semințe cu sos de susan și humus!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Chiftele din orez cu mazăre

Chiftele din soia boabe cu orez roșu

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *