Burgeri vegani

Burgeri vegani

Dacă tot e weekend, am zis să ne răsfățăm cu o rețetă de burgeri delicioși și cartofi la cuptor și cu sos salsa.

Dacă alegem să mâncăm sănătos nu înseamnă că trebuie să ne abținem de la anumite feluri de mâncare. Mai ales că a venit vara și în fiecare weekend mirosurile de gratare sunt la fiecare pas.

Sunt mai multe variante de rețete de burgeri vegani, am ales să îi fac cu fasole roșie pentru că mi se pare că seamănă cel mai mult, miros, gust și aspect, cu un burger veritabil.

INGREDIENTE:

  • 250 g fasole roșie fiartă*
  • o ceapă roșie
  • câteva fire de ceapă verde (opțional)
  • un morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri sos de soia**
  • 40 g fulgi de ovăz
  • o lingură ulei de măsline
  • o linguriță boia de ardei afumată
  • chimen, cimbru
  • sare, piper

* Cumpără fasole roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără Sos de soia de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățeii de usturoi și îi punem într-o tigaie cu puțin ulei la foc mic, adăugăm boia de ardei afumată și îi călim 2 min amestecând din când în când. Morcovul îl curățăm, îl dăm prin răzătoare și îl punem peste ceapă. Mai lăsăm tigaia pe foc 2 min, amestecând.

Fasolea spălată și lăsată la înmuiat peste noapte, o fierbem, schimbăm apa de 3 ori, dacă e nevoie punem în apă o linguriță de bicarbonat. Mie mi-a fost puțin mai ușor pentru că am avut pusă la congelator.

2. Mixăm sau pasăm fasolea, adăugăm amestecul de ceapă călită cu morcov, fulgii de ovăz, câteva semințe de chimen, sosul de soia, uleiul de măsline, sare, piper și amestecăm bine.

3. Modelăm burgerii cu mâna, îi acoperim și îi dăm 30 min la frigider. Între timp eu am pregătit cartofii și i-am băgat la cuptor și am făcut sosul.

4. Coacem burgerii pe grătar, cu grijă să nu se ardă. Chiflele le tăiem pe jumătate și le punem câteva min pe grătar.

Au am servit burgerii doar cu câte o frunză de salată verde, sos salsa și cartofi. Mai puteți pune în plus, după cum doriți, felii de roșii, de castraveți murați sau brânză tofu.

Enjoy it!

 

 

Alte rețete cu fasole:

Jambalaya cu fasole și năut

Iahnie de fasole



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *