Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ciulamade ciuperci – este foarte ușor de preparat, nu ia mai mult de 30 min, este foarte gustoasă și consistentă. Nu ai nevoie de multe ingrediente, probabil cele mai multe le avem tot timpul în bucătărie. Ingredientele sunt pentru 2 porții, le ajustăm în funcție de câte porții vrem să obținem.

 

INGREDIENTE:

  • 500 g ciuperci
  • o ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de făină
  • un morcov
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Ciupercile le curățăm, le spălăm, le tăiem felii și le punem la fiert în apă cu sare.

2. Între timp, curățăm ceapa și o tocăm mărunt. O călim cu un pic de ulei, cam un min, eu am pus și câteva fire de ceapă verde, dar nu e obligatoriu. Adăugăm și morcovul tocat mărunt, sare și piper și mai lăsăm 2-3 min, amestecând din când în când.

3. După ce au fiert ciupercile, le scurgem de apă și le punem peste ceapă. Punem o ceșcuță de apă fierbinte și acoperim cu un capac. Mai lăsăm tigaia 10-15 min, până fierb toate ingredientele.

4. Separat amestecăm făina cu apă fierbinte, în funcție de cât de mult sos vrem să aibă ciulamaua. Eu am pun 300 g de apă. Turnăm amestecul peste ciuperci, amestecănd. Dacă se formează cocoloașe de la făină, strecurați amestecul printr-o sită.

Dacă doriți să obțineți un gust mai puternic de usturoi, mai putem adăuga când e aproape gata un cățel dat prin presă.

5. Asezonăm cu pătrunjel tocat mărunt.

Eu am servit ciulamaua cu mămăliguță și cu castraveți murați.

 

 

Încearcă și:

Ciuperci cu sos și orez brun

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci sote



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *