Brioșe cu ciocolată și fructe confiate

Brioșe cu ciocolată și fructe confiate
Brioșele se numără printre deserturile cele mai ușor de preparat. Sunt foarte gustoase, fragede la interior, iar deasupra formează o crustă crocantă ca cea de la chec.
Am vrut ca aceste brioșe să fie pentru micul dejun, dar se potrivesc foarte bine și la desert. M-am gândit la o combinație de aluat pufos, ciocolată, bucățele de fructe confiate și o aromă de cafea. Dacă nu doriți să puneți cafea, puteți înlocui cu o lingură de praf de roșcove, sau cacao și măriți cantitatea de apă minerală până la 200 ml.
Am pus puțin zahăr pentru că fructele și ciocolata sunt deja foarte dulci.
Iată cum le-am făcut:
INGREDIENTE:
- 200 g făină
- 130 ml apă minerală
- 6 g praf de copt
- 30 g zahăr
- 30 g fructe confiate (eu am pus portocală)
- 35 ml ulei
- 70 ml cafea (un espresso)
- esență de vanilie
- un vârf de cuțit de cuișoare
- 30 g ciocolată menaj
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm făina cu praful de copt, un praf de sare și cuișoarele.
2. Separat, adăugăm într-un castron zahărul împreună cu cafeaua (am făcut un espresso din 2 lingurițe de cafea), uleiul, esența de vanilie și un pic din apa minerală și amestecăm până se dizolvă complet zahărul.
* Dacă veți pune cacao în loc de cafea, o veți adăuga în amestecul de făină.
3. Amestecăm cele două conținuturi, completăm cu diferența de apă, adăugăm fructele confiate tăiate fâșii.
4. Ciocolata o tăiem, jumătate din cantitate, cubulețe, iar jumătate fâșii.
Preîncălzim cuptorul la 180 g.
5. Presărăm în formele de brioșe câte puțină făină. Începem să adăugăm câte o lingură din amestecul creat, până la ¼ din formă. Punem un cub de ciocolată, ca în poză, iar deasupra completăm cu amestecul de brioșe până se umple ¾ din formă. Le ornăm cu fâșiile de ciocolată.
6. Dăm forma la cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 25-30 min. Facem testul cu scobitoarea, iar când sunt gata le lăsăm să se răcească și le servim.
Poftă bună!
Încearcă și:
Brioșe de banane (fără gluten)