Tartă cu kiwi

Tartă cu kiwi

Astazi pregătim o tartă cu kiwi, plus o banană și un măr, un desert ușor și răcoritor cu puține calorii.

De obicei când gatesc mă orientez în funcție de ce am în bucătărie. Îmi place această tartă pentru că fructele îi dau un gust ușor acrișor, care se combină cu aroma dulceagă din blatul fraged și crocant. Desigur putem pune orice fructe dorim, depinde de gustul pe care vrem să îl obținem.

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 170 ml lapte de cocos
  • 1 lingură îndulcitor (eu am folosit sirop de agave)
  • 2 lingurițe unt de arahide*
  • 2 lingurițe ulei de cocos**
  • un vârf de cuțit de turmeric***
  • esență de rom
  • 50 g stafide

* Cumpără Unt de arahide la cel mai bun preț de pe Dr.Max

** Cumpără Ulei de cocos la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

*** Cumpără Turmeric de pe MinuneaNaturii.ro

 

Pentru cremă:

  • 5-6 kiwi
  • un măr
  • o banană
  • 50 ml lapte de cocos
  • 1 lingură îndulcitor
  • o linguriță rasă scorțișoară
  • esență de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

1. Punem într-un castron făina cu vârful de cuțit de turmeric. Separat stingem praful de copt cu un pic de zeamă de lămâie (cât să acopere praful de copt) și îl turnăm peste făină. O lingură de îndulcitor o amestecăm cu 50 ml lapte să se dizolve și o turnăm peste făină. Adăugăm uleiul de cocos, untul de arahide, esența de rom, stafidele și restul de 120 ml de lapte, câte puțin și frământăm până se amestecă toate ingredientele. În loc de lapte se poate pune și apă, de preferat mineral, pentru că face blatul mai pufos. Când aluatul se dezlipește de pe mână îl învelim cu o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru jumătate de oră.

 

2. Între timp pregătim crema. Curățăm fructele de coajă și le dăm la blender. Adăugăm o lingură de îndulcitor, esența de vanilie, laptele și scorțișoara și amestecăm până se face ca o cremă.

 

3. Întindem o foaie rotundă pe blatul dat cu puțină făină din 90 % din aluat. Mai păstrăm o bucățică mica de aluat pentru ornat. Mutăm foaia în tava tapetată cu hârtie de copt, înțepăm aluatul cu o furculiță și dăm tava la cuptor pentru 15 – 20 min.

 

4. După acest timp, scoatem tava și turnăm crema de fructe deasupra. Din aluatul rămas facem câteva fire subțiri cu care ornăm tarta.

 

5. Dăm din nou tava la cuptor pentru 15 min la 180 g, ventilație sus, jos. O lăsăm să se răcească și o servim!

 

 

 

 

Încearcă și:

Tartă cu căpșuni 

Tarta cu tofu și căpșuni



2 thoughts on “Tartă cu kiwi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *