Guacamole
Guacamole este un minunat dip pentru tortilla, nachos, sau cartofi la cuptor. Fie că vrei să faci un sos pe care să îl servești la masă, fie că vrei un dip pentru seara de film, guacamole se potrivește perfect.
Are origini mexicane, dar este cunoscut și mâncat în toată lumea.
Pe lângă asta cu toții știm câte beneficii are avocado și că nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. Nu durează mai mult de 5 minute să îl pregătești și este foarte gustos. Ingredientele de mai jos sunt pentru două porții, deci dacă aveți nevoie de mai multe, dublați numărul ingredientelor.
Avocado copt, bun pentru consum trebuie să fie moale, iar coaja să aibă o culoare negricioasă. Dacă e verde va trebui să mai stea până va fi bun de mâncat.
INGREDIENTE:
- un avocado
- jum ceapă roșie
- un cățel de usturoi
- 2 roșii cherry
- zeamă de lime, sau de lămâie
- sare, piper
- 1/2 ardei iute (jalapeno)
MOD DE PREPARARE:
1. Avocado îl tăiem în două, scoatem sâmburele, iar cu o lingură scoatem pulpa. Stropim pulpa cu zeamă de lime, pentru a nu se oxida, iar apoi o pisăm cu o furculiță. Tăiem roșiile cât mai mărunt și eliminăm semințele pentru că acestea rețin apă și vor lăsa zeamă. Tocăm și ceapa și ardeiul iute, la fel de mărunt.
2. Amestecăm avocado pisat, cu roșiile, ceapa și ardeiul tocate. Adăugăm cățelul de usturoi curățat și dat prin presă și amestecăm cu o lingură. Potrivim de sare, piper și zeamă de lime.