Paste din dovlecei cu pesto de rucola și tofu

Paste din dovlecei cu pesto de rucola și tofu

Paste din dovlecei cu pesto de rucola și tofu –  sunt un fel de mâncare un pic mai deosebit, în schimb foarte ușor de făcut.

Cine este iubitor de paste, așa ca mine, cu siguranță a încercat toate rețetele de paste care există, inclusiv cele de legume. Nu pot să zic că ar fi mai bună o variantă, sau cealaltă. Fiecare are gustul ei, sunt diferite, dar foarte bune.

Mai nou, au apărut tot felul de aparate care ne ajută să facem pastele de legume în doi timpi și trei mișcări. Sigur că în lipsă, poți folosi și curățătorul de cartofi pentru a da formă pastelor. Nu vor avea aceeași formă perfectă, dar până la urmă gustul contează.

Pesto este un sos foarte apreciat, mai ales în bucătăria italiană, dar nu numai. După părerea mea, este unul din cele mai bune sosuri pe care trebuie să le ai în casă. Se potrivește de minune la paste, fie că sunt din grâu sau din legume.

Rețeta originală este cu busuioc, dar pentru că la noi nu se găsește busuiocul la toate colțurile, ca în Italia, am găsit alte variante. Cu toate acestea, daca ai câteva frunze de busuioc nu strică deloc să pui, nu face decât să completeze gustul aromat al sosului.

Iar tofu la grătar este proteina din această rețetă, este alimentul care ne dă sațietate.

 

INGREDIENTE:

Pentru paste:

  • 2 dovlecei
  • ulei de măsline

Pentru sos:

  • 100 g rucola
  • o lingură miez de nucă
  • o lingură caju
  • o lingură miez de semințe floarea soarelui
  • 1-2 căței de usturoi
  • 4 lingurițe drojdie inactivă*
  • o lingură ulei de măsline
  • 2 linguri apă
  • sare, oregano
  • câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional)

+ 125 g brânză tofu

* Cumpără Drojdie inactivă la cel mai bun preț de la: MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Mai întâi facem sosul: din ingredientele de mai sus iese o cantitate mai mare de sos, cam pentru 6 porții. Dacă vreți să faceți mai puține, cum am făcut eu, doar două, împărțiți cantitatea și o puneți la congelator pentru data viitoare.

Spălăm bine rucola și o punem în robotul de bucătărie cu cele trei tipuri de semințe și usturoiul. După ce s-a mărunțit puțin începem să adăugăm uleiul, sarea, oregano, drojdia inactivă și apa. Amestecăm bine, până se face ca o pastă cremoasă. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie sare. La final am spălat și frunzele de busuioc, le-am tocat cât am putut de mărunt și le-am amestecat cu restul sosului.

2. Brânza tofu o tăiem cuburi și o punem pe grătar, sau într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Când s-a rumenit o dăm deoparte.

3. Separat curățăm de coajă dovleceii și îi spiralăm.

Îi punem într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și îi lăsăm 2-3 min, până se înmoaie, amestecând cu grijă să nu îi rupem.

4. Când sunt gata pastele le scurgem de zeamă și le amestecăm cu cuburile de tofu și pesto. Le potrivim de sare și asezonăm cudrojdie inactivă și puțin oregano sau pătrunjel verde.

 

 

 

Încearcă și:

Paste cu tofu și smântână din caju la cuptor

Spaghetti cu ciuperci, leurdă și pesto



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *