Mâncare de cartofi și năut

Mâncare de cartofi și năut
Năutul se regăsește foarte des în mâncărurile mele, pentru că este o sursă puternică de proteină. Conține o mulțime de nutrienți și are multe beneficii pentru organism. Practic face orice farfurie echilibrată și sățioasă.
Mă ajută foarte mult, am mai spus și în alte rețete, eu fierb de obicei un kg de năut, îl porționez în punguțe a câte 250 g fiecare și îl congelez. Astfel, când vreau să gătesc îmi este foarte accesibil.
INGREDIENTE:
- 7-8 cartofi
- o ceapă
- 250 g năut*
- 250 g suc de roșii
- 30 ml lapte de soia
- 4 căței de usturoi
- un vârf de cuțit de praf de ghimbir**
- boia de ardei dulce, chimen
- 2 foi de dafin
- sare, piper
* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe DriedFruits.ro.
** Cumpără Praf de Ghimbir de pe ViataVerdeViu.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Năutul se spală în mai multe ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma.
2. Separat curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o punem într-o tigaie împreună cu cățeii de usturoi dați prin presă și puțin ulei. Adăugăm condimentele: sarea, piperul, boia, chimenul și ghimbirul și le lăsăm la foc mic 1-2 min, amestecând din când în când.
3. Cartofii îi curățăm, îi tăiem cuburi și îi punem peste ceapă. Punem și năutul, foile de dafin și o ceșcuță de apă caldă. Acoperim și lăsăm să fiarbă.
4. Când au fiert toate legumele, turnăm sucul de roșii deasupra și laptele și amestecând ușor. Asezonăm cu pătrunjel tocat mărunt!
Eu am servit mâncarea de cartofi și năut cu pâine de casă cu semințe și murături!
Încearcă și:
Cartofi la cuptor cu smântână și mărar
Mâncare de mazăre cu linte verde și cartofi