Pesto de rucola

Pesto de rucola

Pesto este un sos foarte apreciat, mai ales în bucătăria italiană, dar nu numai. După părerea mea, este unul din cele mai bune sosuri pe care trebuie să le ai în casă. Se potrivește de minune la paste, fie că sunt din grâu sau din legume.

Rețeta originală este cu busuioc, dar pentru că la noi nu se găsește busuiocul la toate colțurile, ca în Italia, am găsit alte variante. Cu toate acestea, daca ai câteva frunze de busuioc nu strică deloc să pui, nu face decât să completeze gustul aromat al sosului.

 

INGREDIENTE:

  • 100 g rucola
  • o lingură miez de nucă
  • o lingură caju*
  • o lingură miez de semințe floarea soarelui
  • 1-2 căței de usturoi
  • 4 lingurițe drojdie inactivă**
  • o lingură ulei de măsline
  • 2 linguri apă
  • sare, oregano
  • câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional)

 

* Cumpărați caju la cel mai bun preț de pe  MinuneaNaturii.ro

**Cumpără Drojdie inactivă de la: MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

Din ingredientele de mai sus iese o cantitate mai mare de sos, cam pentru 6 porții. Dacă vreți să faceți mai puține, cum am făcut eu, doar două, împărțiți cantitatea și o puneți la congelator pentru data viitoare.

1. Spălăm bine rucola și o punem în robotul de bucătărie cu cele trei tipuri de semințe și usturoiul.

2. După ce s-a mărunțit puțin începem să adăugăm uleiul, sarea, oregano, drojdia inactivă și apa. Amestecăm bine, până se face ca o pastă cremoasă. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie sare. La final am spălat și frunzele de busuioc, le-am tocat cât am putut de mărunt și le-am amestecat cu restul sosului.

Este foarte potrivit pentru paste, vezi și rețeta Paste din dovlecei cu pesto de rucola și tofuDar poate fi servit și ca dressing pentru legume, sau bruschete!

 

 

Încearcă și:

Pesto de busuioc

Pesto de leurdă

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *