Ruladă de ciuperci și linte

Ruladă de ciuperci și linte

Feliile de ruladă de ciuperci și linte sunt ideale pentru un platou aperitiv, dar pot fi servite foarte bine și ca fel principal alături de o salată verde.

Aluatul este după rețeta de pâine, dar l-am făcut mai moale și a ieșit mult mai fraged, aproape ca aluatul de foietaj.

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 200 ml apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • oregano, sare

Pentru compoziție:

  • 300 g tofu afumat
  • 250 g linte*
  • 200 g ciuperci
  • 4 căței de usturoi
  • 1-2 roșii
  • o lingură oțet balsamic
  • o linguriță sirop de agave
  • 2 linguri drojdie inactivă**
  • sare, piper

* Cumpără Linte la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără Drojdie inactivă de pe: MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătim mai întâi aluatul, astfel:

– într-un castron amestecăm drojdia cu o linguriță de zahăr si cu 100 ml apă călduță, acoperim și lăsăm la loc cald 20 min.

– într-un alt castron amestecăm faina cu o linguriță rasă de sare și oregano.

După 20 min, amestecăm drojdia (care a început deja să crească) cu făina, uleiul de măsline și restul de apă (călduță) și amestecăm. Va ieși un aluat ca cel de pâine, dar mai moale.

– îl acoperim și îl punem într-un loc cald pentru 15 min,

– îl transferăm pe blatul de lucru dat cu făină și îl mai amestecăm un minut, aducând marginile spre interior, îl acoperim din nou și îl mai lăsăm 15 min,

– repetăm procedura de împachetat marginile și acoperit. Îl mai lăsăm 15 min,

– îl mai amestecăm un pic, mai punem făină dacă e nevoie, îl punem înapoi în castron, îl acoperim și îl dăm la frigider 15 min.

2. Între timp pregătim compoziția astfel:

– brânza tofu (eu am pus jum din cantitate tofu afumat, jum tofu cu mărar) o dăm prin răzătoarea mare, adăugăm drojdia inactivă și piper.

– punem într-o tigaie 3 căței de usturoi dați la presă cu un pic de ulei, după 2 min punem ciupercile, spălate și tăiate felii, le acoperim și le lăsăm 10 min. Adăugăm lintea (pe care am spălat-o în câteva ape, după care am fiert-o), sare, piper, amestecăm și acoperim din nou pentru 10 min.

– roșiile le tăiem cubulețe și le punem într-o tigaie, adăugăm deasupra siropul de agave și oțetul balsamic și le lăsăm 2-3 min. Au ieși atât de bune încât îmi părea rău că nu am pus mai multe, sa le pun pe toată foaia. (Așa ca vă recomand să puneți mai multe roșii, sunt foarte aromate și bune).

 

3. Scoatem aluatul de la frigider și întindem o foaie cam de jum de cm pe blatul dat cu făină.

4. Facem un amestec dintr-o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi dat la presă, sare, oregano și 4 linguri de apă. Pensulăm foaia cu ¾ din amestecul făcut, iar deasupra punem compoziția de ciuperci cu linte, deasupra brânza tofu, iar roșiile le punem pe mijloc în linie (ca în poză).

5. Întoarcem marginile orizontale și una verticală, iar din a patra margine începem să întoarcem aluatul. Formăm un sul, pe care îl lipim bine cu mâinile în margini, îl transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și îl pensulăm cu amestecul de ulei cu oregano rămas.

6. Dăm tava la cuptor pentru 30 – 35 min, la 180 g.

Facem testul cu scobitoarea, lăsăm rulada să se răcească și o tăiem felii cam de 3 cm.

Eu am servit feliile de ruladă cu sos salsa!

 

Încearcă și:

Ruladă aperitiv de spanac cu tofu

Rulada de spanac cu tofu

Clătite cu ciuperci și spanac



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *