Brioșe mic dejun cu morcov

Brioșe mic dejun cu morcov

Pentru zilele de weekend, când avem timp să ne răsfățăm cu un mic dejun mai diferit, vă propun brioșele cu morcov și brânză. Le putem face de seara, pentru că pot fi mâncate și reci, dar pot fi făcute și dimineața pentru că nu au nevoie de mult timp pentru preparare.

Sunt fragede și gustoase și în plus sunt proteice, deci sunt perfecte pentru un mic dejun echilibrat. Am ales să pun făină mai proteică pentru a fi mai sățioase, dar dacă nu aveți puteți să le faceți și cu făină clasică.

Iată cum le preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 50 g făină de năut*
  • 50 g făină de mazăre**
  • 150 g făină neagră
  • 70 g lapte de soia
  • 35 g ulei de cocos***
  • 2 morcovi
  • 150 g brânză tofu
  • 2 felii de cașcaval vegetal
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un vârf de cuțit de turmenic
  • sare

* Cumpără Făină de năut la cel mai bun preț de la DrMax.ro

** Cumpără Făină de mazăre de pe Vegis.ro

*** Cumpără Ulei de cocos de pe DriedFruits.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm cele trei tipuri de făină, (sau dacă veți face cu un singur fel, trebuie să aveți în total 250 g făină) cu praful de copt, bicarbonat, turmenic și sare.

2. Separat punem într-un castron uleiul de cocos și laptele de soia și le amestecăm cu un mixer. Adăugăm deasupra și amestecul de făină în ploaie și amestecăm din nou. Adăugăm morcovii curățați de coajă și dați prin răzătoarea mare, brânza dată tot prin răzătoare și cașcavalul răiat cubulețe mici. În acest moment nu va mai merge mixerul, așa că vom amesteca cu mâna până se formează un aluat fărâmicios.

Pornim cuptorul la 175 grade.

3. Luam cu mâna câte o grămăjoară de aluat și punem în forme de brioșe, umplem forma până la 3/4. Mai puteți pune deasupra câte puțin tofu, dar nu e obligatoriu (eu le-am lăsat așa).

4. Dăm tava la cuptor pentru 20 min, când încep să se rumenească pe margini, dar mijlocul este încă moale sunt gata. Putem face și testul cu scobitoarea să fim siguri.

 

 

Încearcă și:

Brioșe din făină de năut

Brioșe cu dovlecel și morcov

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *