Budincă de tapioca cu fructe

Budincă de tapioca cu fructe

Tapioca este un extract de amidon natural, ce provine tocmai din America de Sud. Este extrasă dintr-un arbust tropical numit manioc și se găsește sub formă de fulgi, perle și făină.

Pe lângă asta, are o mulțime de beneficii pentru organism: are un nivel foarte scăzut de grăsimi saturate și colesterol; conține vitamine și minerale și nu conține gluten.

Budinca de tapioca seamănă la gust cu laptele cu orez pe care îl știm toți din copilărie. Este ușoară și aromată.

Iată cum o pregătim:

 

INGREDIENTE:

  • 125 g tapioca
  • 600 g lapte de cocos
  • 3 – 4 linguri de sirop de agave
  • 4 kiwi
  • esență de vanilie
  • cuișoare
  • fructe pentru decor: eu am folosit jum de banană și fructe de pădute.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm tapioca și o punem la fiert în 750 ml apă și o fierbem până își dublează volumul și se îngroașă conținutul lichid. O scurgem într-o sită și o clătim sub jet de apă rece, până dispare lichidul gros și rămân doar perlele tranparente.

2. Le punem înapoi în cratiță, adăugăm laptele, esența de vanilie, siropul de agave și cuișoarele și lăsăm să fiearbă la foc mic, amestecând des. Când se îngroașă laptele, este gata. Va avea consistență exact de lapte cu orez. O oprim și o lăsăm să se răcească.

3. Între timp, putem pregăti fructele. Curățăm 4 kiwi de coajă, îi pisăm cu o furculiță și îi punem într-o cratiță cu o lingură de sirop de agave sau zahăr și îi lăsăm să fiarbă, amestecând des, până se îngroașă ca gemul.

Pregătim două pahare, turnăm din amestecul de fructe și lăsăm să se răcească. Eu le-am așezat pe o parte, dar le puteți lăsa și drepte.

4. După ce s-a răcit budinca o turnăm peste kiwi, iar deasupra ornăm cu fructe. Dăm paharele la frigider pentru minim 2 ore.

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *