Carrot burfi (desert indian vegan)

Burfi este un desert indian pe bază de zahăr, instant de lapte, nuci și semințe. Indienii obișnuiesc să îl servească la Diwali, sărbătoare hindusă a luminii, la aniversări, sau la nunți.
Seamănă la gust cu caramelul, este dulce, foarte aromat și se topește în gură. Se prepară foarte ușor, în maxim jumătate de oră, iar de obicei nu ai nevoie de mai mult de 5 ingrediente. Există o varietate de feluri de burfi, dar pe departe preferatul meu este cel de morcov.
Iată cum îl facem:
INTREDIENTE:
- 2 morcovi
- o lingură fulgi de cocos
- 40 grame instant de lapte de cocos
- 1,5 – 2 linguri sirop de agave, sau miere
- ulei de cocos
- miez de nucă
- cardamon
- cuișoare
* Cumpără Ulei de cocos la cel mai bun preț de pe DriedFruits.ro
** Instant de lapte de cocos găsești tot pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Avem nevoie de o formă unde vom pune burfi și îl vom lăsa să se întărească. Pregătim forma și o ungem cu ulei de cocos.
2. Morcovii îi curățăm, îi dăm prin răzătoarea mare și îi punem într-o cratiță cu fulgii de cocos și 2 lingurițe de ulei de cocos. Sotăm amestecul 7-10 min, la foc mic, amestecând des. Adăugăm instantul de lapte de cocos, mierea, un vârf de cuțit de cuișoare și un vârf de cuțit de cardamon. Sotăm amestecul până se îngroașă și scade zeama de tot.
3. Oprim focul și lăsăm 2 minute să respire. Mutăm amestecul în forma pregătită, îl tapetăm cu o lingură deasupra să se preseze și să îi dăm formă. Deasupra presărăm miez de nucă măcinat. Acoperim forma și o dăm la frigider pentru min 2 ore. Tăiem deliciosul desert indian în ce forme dorim și îl servim cu drag!
Încearcă și: