Ciupercuțe umplute

Ciupercuțe umplute

Ciupercile fac parte din categoria super-alimentelor, pentru că au extraordinar de multe beneficii pentru sănătate. Sunt importante surse de vitamine, minerale și fibre. Conțin 90% apă și nu au nici un fel de grăsime sau zahăr. Sunt bogate în antioxidanți, întăresc sistemul imunitar și pot ajuta la scăderea colesterolului.

Ciupercuțe umplute – sunt potrivite ca aperitiv, ori garnitură alături de orice fel principal. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru prepararea lor și sunt foarte gustoase.

Le poți servi alături de

Chifteluțe de năut

Chiftele de dovlecei cu tofu

 

INGREDIENTE:

  • 20 de ciupercuțe (în funcție de mărime, dacă sunt mai mari, aveți nevoie de mai puține)
  • 2 cepe verzi (cu tot cu codițe)
  • un ardel gras
  • o roșie medie
  • un cățel de usturoi
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Mai întâi spălăm ciupercile și le scoatem codițele. Îndepărtăm cu cuțitul marginile codițelor, iar mijlocul care rămâne îl tocăm mărunt.

2. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățelul de usturoi și îi punem într-o tigaie adâncă cu puțin ulei. Îi sotăm 1-2 min la foc mic, după care adăugăm codițele tocate. Spălăm și tocăm cubulețe cât mai mărunte ardeiul și roșia și le adăugăm peste ceapă. Potrivim de sare și piper și lăsăm la foc mic până se înmoaie toate legumele.

Pornim cuptorul la 180 g.

3. Când sunt gata legumele, luam cu o linguriță câte puțin din amestecul făcut și umplem ciupercuțele. Ca și cantitate, eu am pus din amestec cu vârf în fiecare ciupercuță și mi-a ajuns la fix. Dar depinde în funcție de mărimea ciupercilor. Dacă aveți ciuperci mai mari, puteți pune până la baza ciupercii și dacă mai rămâne mai reveniți și completați.

Deasupra am pus pe fiecare câte 1-2 feliuțe mici de cașcaval vegetal.

4. Dăm tava la cuptor pentru 20 minute! Serviți delicioasele ciupercuțe calde.

Poftă bună!

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *