Paste cu năut și dovlecei

Paste cu năut și dovlecei

Paste cu năut și dovlecei

Năutul este o leguminoasă foarte îndrăgită de vegani pentru că aduce în farfurie proteinele, face mâncarea sățioasă. Dar nu numai, este bine să includem năutul în alimentația noastră, indiferent dacă mâncam carne sau nu. Medicii nutriționiști îl recomandă pentru conținutul său ridicat de fibre și pentru faptul că nu conține colesterol.

Pastele cu năut sunt o rețetă tradițională italiană, din regiunea Toscana (”Pasta e ceci alla toscana”). Ai nevoie de doar patru ingrediente și nu durează mai mult de 20 min să o pregătești.

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 180 g paste
  • 250 g năut fiert *
  • un dovlecel
  • 3 roșii coapte bine
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • drojdie inactivă **
  • rozmarin, oregano
  • sare, piper

* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe DriedFruits.ro.

** Cumpără drojdie inactivă de pe  Dr.Max.ro.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Năutul se spală în mai multe ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Eu de obicei fierb o cantitate mai mare, îl porționez în punguțe de 250 g fiecare și îl pun la congelator. În felul acesta este foarte ușor să gatești rapid o mâncare din năut atunci când dorești.

2. Într-o oală punem apă la fiert, iar când începe să clocotească, adăugăm pastele. Le lăsăm să fiarbă mai puțin cu 2 minute decât timpul indicat pe ambalaj. Amestecăm din când în când, să nu se prindă.

3. Între timp pregătim sosul:

– năutul fiert îl dăm la robot, adăugăm câteva linguri de apă caldă de la paste pentru a se forma ca o pastă;

– dovlecelul și roșiile le spălăm și le tăiem cubulețe;

– curățăm cățeii de usturoi, îi dăm prin presă și îi sotăm 2 minute cu un pic de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare.

Adăugăm peste usturoi dovlecelul și roșiile, acoperim și mai lăsăm câteve minute. Punem și pasta de năut deasupra și condimentăm cu sare și piper. Acoperim din nou și lăsăm să fiarbă la foc mic. Nu am pus apă deloc pentru că au lăsat legumele multă zeamă.

4. Când și-au terminat pastele timpul de fierbere, le scurgem de apă și le punem peste sosul de legume. Adăugăm o ceșcuță de apă caldă, acoperim și lăsăm să se întrepătrundă. Înainte de a opri focul gustăm și potrivim de sare, punem rozmarin, oregano și un pic de drojdie inactivă.

Poftă bună!

 

 

Încearcă și:

Paste cu spanac și dovlecel

Paste cu tofu și smântână din caju la cuptor



1 thought on “Paste cu năut și dovlecei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *