Socată cu căpșuni

Socată cu căpșuni

Socată cu căpșuni

Se spune că florile de soc îmbunătățesc starea generală de sănătate. Consumul lor sub formă de ceai, sau suc are efect antioxidant, anticancerigen, antiinflamator și antiviral. Stimulează digestia, tratează anumite alergii și reglează nivelul de zahăr din sânge. Nu degeaba bunicii noștri făceau socată în fiecare primăvară.

Rețeta clasică este din flori de soc, lămâie, apă și zahăr. Se lasă la fermentat și se servește rece. Dar pentru că ne bucurăm din plin de fructele proaspete ale sezonului, putem veni cu orice îmbunătățire. Eu am adăugat în plus căpșuni și lime. Este minunat de aromată și răcoritoare.

Încearcă și Limonada cu fructe:

 

INGREDIENTE:

La 1,5 litri apă plată:

  • o floare de soc
  • 4 – 5 căpșuni mari
  • 4 linguri de miere
  • 1/2 lămâie
  • 2 – 3 felii lime

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm floarea de soc și o lăsăm câteva secunde la scurs. Spălăm și fructele și le tăiem: căpșunile le tăiem în două, iar lămâia felii.

2. Punem într-un borcan, sau sticlă floarea de soc, căpșunile, feliile de lămâie și 2 felii de lime. Turnăm deasupra apă plată, amestecăm și acoperim borcanul. Se păstrează la loc cald, cu soare.

3. A 2-a zi adăugăm mierea, puteți pune mai mult, sau mai puțin, în funcție de cât de dulce doriți să iasă. Amestecăm și acoperim din nou. Se amestecă de două ori pe zi, în fiecare zi.

4. A 4-a zi strecurăm sucul și îl punem la rece până la momentul servirii. Se păstrează la frigider maxim 3 zile!

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *