Clătite americane
Clătite americane – sunt cel mai simplu, dar și cel mai delicios desert din lume. Le putem mânca cu fructe, miere, ciocolată sau sirop de arțar.
Clătitele americane, sau ”pancakes” sunt gândite pentru a fi servite la micul dejun, pentru că sunt mai pufoase și mai consistente decât cele clasice.
Indiferent în ce parte a zilei alegi să le mănânci, acestea sunt foarte ușor de preparat. Cel mai important lucru este să ai o tigaie antiaderentă, pentru a nu se lipi. În rest te poți juca cu ingredientele cum dorești. Se numără printre deserturile pe care le poți face cu cei mici, lăsându-le imaginația și creativitatea libere.
INGREDIENTE:
Pentru clătite:
- 200 g făină
- 5 g praf de copt
- ½ linguriță rasă bicarbonat
- 250 ml apă minerală
- o lingură de praf de roșcove, sau cacao
- esență de vanilie
- 2 lingurițe ulei de cocos
- o lingură sirop de agave, sau miere
Pentru cremă:
- 2 linguri praf de roșcove, sau cacao
- o linguriță unt de arahide
- lapte de cocos
- o lingură sirop de agave, sau miere
* Pentru ornat am folosit o banană, un kiwi și câteva fructe de pădure
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm făina cu bicarbonatul și praful de copt, cu un praf de sare și praful de roșcove. Adăugăm esența de vanilie, uleiul de cocos, siropul de agave și apa minerală, puțin câte puțin și amestecăm cu un blender, sau mixer, până ajunge la consistența dorită. Trebuie să fie mai groasă decât la clătitele normale.
2. Încingem o tigaie antiaderentă și punem câte un polonic din amestecul de clătite. Întindem clătita înclinând tigaia pe o parte. Verificăm cu o spatulă, iar când s-a copt o întoarcem pe partea cealaltă. Procedăm la fel cu toate clătitele și le lăsăm deoparte să se răcească.
3. Pentru cremă amestecăm praful de roșcove cu untul de arahide și adăugăm câte un pic de lapte până se face ca o cremă.
4. Ungem fiecare clătită cu cremă de roșcove, iar deasupra le ornăm cu fructe de pădure, banana și kiwi tăiate felii.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: