Jambalaya cu fasole și năut

Jambalaya cu fasole și năut

Jambalaya este o mâncare populară în America, Africa, Spania și Franța, formată dintr-un amestec de carne, legume și orez. Eu am înlocuit carnea cu fasole și năut.

Este o mâncare consistentă, proteică, o combinație de gusturi și de arome.

Ingredientele de mai jos sunt pentru două porții mari.

 

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 400 g roșii (ori roșii proaspete, ori la conservă, important este să fie cuburi, sau felii)
  • 200 g orez
  • 200 g năut *
  • 200 g fasole (eu am folosit fasole Adzuki) **
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • oregano, cimbru, praf de usturoi, chimion, paprika (cam o lingură de fiecare)
  • sare, piper
  • pătrunjel

 

* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro

** Cumpără fasole de pe  Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

Eu am folosit fasole și năut gata fierte, aveam puse la congelator.

1. Curățăm cei doi căței de usturoi și îi dăm la presă într-o tigaie încăpătoare cu uleiul de măsline. Îl sotăm 2 minute, după care adăugăm ceapa curățată și tocată mărunt. Amestecăm încontinuu 1-2 min, iar apoi adăugăm pe rând: morcovul tocat mărunt, sau dat prin răzătoare și ardeiul tocat și sotăm 3-4 minute, amestecând.

2. Roșiile le tăiem cubulețe și le punem în tigaie, împreună cu sosul de soia, oregano, cimbru, praf de usturoi, chimion, paprika, sare și piper. Le lăsăm să se întrepătrundă câteva minute.

3. Spălăm orezul și îl punem în tigaie, completăm cu o cană de apă caldă, acoperim și lăsăm să fiarbă la foc mic 10 -15 min (în funcție de timpul de fierbere al orezului).

4. Adăugăm năutul și fasolea și acoperim din nou. Dacă doriți să iasă picantă, puneți 1/4 linguriță pastă de ardei iute.

Când a scăzut zeama aproape de tot și toate legumele sunt fierte, este gata. Verificăm dacă mai trebuie sare sau piper și asezonăm cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

O servim cu gogonele și castraveți murați.

Poftă bună!

 

 

Încearcă și:

Tocăniță de soia și fasole

Tocăniță de soia cu fasole

Iahnie de fasole



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *