Bezele cu aquafaba

Bezele cu aquafaba

Bezele cu aquafaba

Cine ar fi crezut că putem face bezele fără albuș de ou? Uite că se poate, arată exact la fel și au același gust.

Practic rețeta este cea clasică, doar că înlocuim albușurile cu aquafaba. Este vorba de lichidul din conservele de năut. Acest lichid este varianta de albuș vegan, mai sărac în colesterol.

Totul a plecat de la un experiment făcut de Joel Roessel, care a luat amploare foarte repede în rândul bucătarilor vegani. Acum putem folosi aquafaba nu doar la bezele, ci și la diverse creme pentru prăjituri sau torturi.

INGREDIENTE:

  • 100 g aquafaba (apa de la o conservă de năut)
  • 150 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță de oțet

 

MOD DE PREPARARE:

1. Scurgem apa de la o conservă de năut într-o sită foarte fină și începem să o batem cu mixerul.

2. Adăugăm un praf de sare, oțetul și esența de vanilie. Începem să punem câte o lingură de zahăr și mixăm în continuare, până terminăm de pus toată cantitatea. Față de bezelele din albuș de ou, cele din aquafaba se întăresc un pic mai greu, așa că trebuie mixate mai mult. Trebuie să se formeze o spumă foarte consistentă, care să nu curgă de pe lingură.

Pornim cuptorul la 100 grade.

3. Începem să formăm bezelele cu un poș sau cu o lingură și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să lăsăm un pic de spațiu între ele pentru că se vor așeza.

4. Le dăm la cuptor pentru 1h, iar după acest timp doar oprim cuptorul, fără să scoatem bezelele. Trebuie să le lăsăm să se întărească câteva ore.

Le putem mânca simple, sau cu ciocolată.

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Cornuri cu ciocolată

Turtă dulceLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *