Pate de linte

Pate de linte
Obișnuiesc să includ destul de des lintea în rețetele mele, pentru că este foarte gustoasă, dar și pentru că are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Are mulți nutrienți, dar și un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale. Astfel, orice mâncare de linte să fie ușoară, dar sățioasă, cu un conținut scăzut de calorii.
Pateul de linte preparat în casă este o variantă mult mai bună decât pateurile vegetale pe care le găsim în comerț. În primul rând pentru că cel pe care îl preparăm noi nu conține conservanți, iar în al 2-lea rând pentru că ne putem juca cu ingredientele după cum ne place. Puteți pune și un morcov fiert, sau diferite tipuri de semințe.
Pentru pate folosesc linte roșie deoarece fierbe mult mai repede decât celelalte tipuri și este mai cremoasă.
INGREDIENTE:
- 250 g linte roșie *
- o ceapă mică
- 4 căței de usturoi
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- boia de ardei dulce
- câteva semințe de chimen
- un vârf de cuțit de turmeric **
- sare și piper.
* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe DriedFruits.ro
** Cumpără Turmeric de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm lintea în câteva ape și o punem la fiert. Când e aproape fiartă adăugăm și ceapa. Le scurgem și le lăsăm să se răcească puțin. Nu aruncăm apa pentru că vom avea nevoie mai târziu pentru a subția pateul.
2. Mixăm toate ingredientele adăugând câte puțin din apa în care a fiert, până obținem o pastă cremoasă.
3. Asezonăm cu pătrunjel tocat mărunt și dăm pateul la rece până la momentul servirii (minim o ora).
*Chimenul este un condiment cu o aromă foarte puternică, ușor picantă de aceea trebuie puse doar câteva semințe, altfel va iuți pateul. De asemenea, curcuma are o aromă la fel de puternică, iar la gust seamănă cu ghimbirul, puțin amărui, ușor piperat. Nu trebuie să exagerăm cu condimentele pentru că acestea ne pot aroma plăcut mâncarea sau o pot strica foarte ușor.
Încearcă și: