Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci

Supele cremă sunt mâncăruri foarte rapide și ușor de preparat. Sunt ideale servite la masa de prânz ca prim fel de mancare, urmate de un fel principal mai ușor.

Cea de ciuperci se numără printre preferatele mele. Are o textură cremoasă, aromată, care se potrivește minunat cu niște crutoane făcute în casă.

Ciupercile nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase. Sunt o sursă bogată de fibre, vitamine și minerale. Conțin 90% apă, nu au deloc grăsimi, zahăr sau sare.

Ingredientele din rețetă sunt pentru două porții de supă cremă.

Încearcă și Supa cremă de mazăre!

 

INGREDIENTE:

Pentru supă:

  • 250 g ciuperci champignon (puteți pune orice fel aveți)
  • 2 cartofi
  • 1-2 cepe verzi cu tot cu codițe (în funcție de cât de mari sunt), sau o ceapă mică uscată
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Pentru crutoane:

  • 3 felii pâine
  • o linguriță ulei de cocos
  • o lingură ulei de măsline
  • oregano, sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Vom curăța, spăla și tăia ceapa și usturoiul. Nu ne chinuim să le tăiem foarte mărunt pentru că oricum le vom da la blender. Le punem într-o cratiță cu uleiul de măsline și le lăsăm la foc mic 1-2 min, amestecând.

2. Adăugăm ciupercile spălate tăiate și mai lăsăm câteva minute. Punem și cartofii curățați și tăiați și acolerim cu apă, cam 700 ml. Condimentăm cu sare și piper.

3. Când au fiert toate legumele (le putem gusta), scurgem zeama printr-o sită deasă, dar nu o aruncăm. Blenduim legumele scurse  și adăugăm din zeama rămasă, câte puțin, pentru a subția supa. Trebuie să capete o textură cremoasă și fină.

O servim caldă, cu pătrunjel proaspăt, sau ceapă verde și crutoane!

Supă cremă de ciuperci

Iată cum facem crutoanele:

Tăiem câteva felii de pâine cubulețe mici, cam 3 – 4/ la 2 porții. Punem într-o tigaie o linguriță de ulei de cocos și o lingură de ulei de măsline (uleiul de cocos este un pic mai gras, are textura untului, dar în lipsă putem folosi doar de măsline). Pasăm un cățel de usturoi și îl sotăm un minut, după care adăugăm cubulețele de pâine. După ce absorb uleiul din tigaie le condimentăm cu sare, oregano, sau ce condimente dorim. Le lăsăm până se rumenesc puțin, dar trebuie să amestecăm încontinuu pentru că nu vrem să se ardă. Le scoatem cu o paletă pe un șervețel de hârtie, le lăsăm 5-10 min, după care le putem servi.

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Supă cremă de dovlecei cu mazăre

Supă cremă de roșii

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *