Tartă cu tofu și căpșuni

Tartă cu tofu și căpșuni

Tartă cu tofu și căpșuni – Profit în continuare de sezonul căpșunilor și vin cu o rețetă de tartă cu tofu. Un desert dulce, aromat și destul de ușor de pregătit. Ia un pic de timp împletitul aluatului, dar odata ce prinzi pasul merge foarte repede. Și rezultatul final merită, credeți-mă!

 

INGREDIENTE:

Pentru tartă:

  • 250 g făină
  • 30 g amidon alimentar din porumb
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 180 g iaurt de cocos
  • 3 lingurițe ulei de cocos
  • esență de migdale
  • cuișoare

Pentru cremă:

  • 400 g brânză tofu natur
  • 10 căpșuni
  • 3 linguri sirop de agave, sau miere

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru a pregăti aluatul amestecăm făina cu amidonul din porumb, praful de copt, zahărul, un praf de sare și un vârf de cuțit de cuișoare. Iaurtul îl amestecăm cu esența de migdale și îl punem peste făină. Începem să frământăm cu mâna până se formează un aluat fraged, nelipicios. Îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 min.

2. În acest timp pregătim crema. Brânza tofu împreună cu căpșunile le amestecăm cu ajutorul unui blender vertical până se formează o cremă groasă. Adăugăm și siropul de agave și amestecăm. O puteți gusta să vedeți dacă e destul de dulce.

Pornim cuptorul la 160 grade.

3. Întindem aluatul pe blatul de lucru dat cu făină, formând o foaie rotundă. Cu ajutorul unui capac cu diametru de 28 cm vom da formă tartei, astfel: punem capacul pe mijlocul foii, lăsând o margine de 3-4 cm în afara capacului. Decupăm cu un cuțit liniuțe le 1-2 cm de jur împrejurul capacului. Îndepărtăm capacul și formăm modelul din poză îndoind o linie de aluat pe lateral, deasupra punem a 3-a linie, tot pe lateral; venim pe deasupra cu a 2-a linie, iar apoi cu a 4-a și continuam așa până terminăm tarta.

4. Mutăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțepăm tarta cu o furculiță.

5. Amestecăm 10 -15 ml de lapte de cocos cu un pic de esență de migdale, iar cu acest amestec pensulăm marginea împletită a tartei. Turnăm crema de tofu și căpșuni în mijloc și o nivelăm cu un cuțit. Dăm tava la cuptor pentru 40 min.

6. Când este gata dăm din nou marginea împletită a tartei cu lapte. Mai tăiem câteva căpșuni felii și ornăm tarta cum ne place. O lăsăm să se răcească și o servim cu drag!

 

 

Încearcă și:

Tartă cu căpșuni

Tartă cu kiwi



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *