Paste cu spanac și dovlecel

Paste cu spanac și dovlecel

Pastele sunt o mâncare ușor și rapid de preparat, ideale pentru zilele când nu avem mult timp de pierdut în bucătărie. Există o grămadă de rețete din care putem alege, important este să echilibrăm cantitatea de carbohidrați (din paste) cu cea de proteine și fibre (din spanac și tofu), cu grăsimi sănătoase (din semințe) și vitamine și minerale. În acest fel am făcut o mâncare rapidă, gustoasă, sățioasă și nutritivă!

Încearcă și Pastele cu năut!

INGREDIENTE:

 

  • 200 g paste
  • 150 g spanac
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel
  • 100 g brânză tofu (opțional)
  • 70 g miez de nucă
  • 35 g miez floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • zeamă de lămâie
  • praf de usturoi
  • oregano
  • drojdie inactivă
  • cuișoare
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Punem pastele la fiert într-o cratiță cu apă. În funcție de timpul de fierbere de pe ambalaj, le vom opri cu 2 minute mai devreme.

2. Dovlecelul îl spălăm, îl tăiem felii și îl dăm la robot împreună cu semințele de floarea soarelui, miezul de nucă, praful de usturoi, un vârf de cuțit de cuișoare, zeamă de lămâie, sare și piper. Adăugăm cîteva linguri de apă (din apa în care fierb pastele) pentru a subția amestecul. Mixăm până se face ca o pastă.

3. Într-o tigaie încăpătoare punem o lingură de ulei de măsline și un cățel de usturoi curățat și dat prin presă. Îl lăsăm un minut să se călească la foc mic, după care adăugăm tofu tăiat cubulețe (puteți face fără tofu, eu l-am pus pentru a mări cantitatea de proteină). Îl lăsăm să se rumenească puțin apoi turnăm amestecul de dovlecel cu semințe. Adăugăm și spanacul, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic 5-7 min.

4. Scurgem pastele de apă și le turnăm în tigaie. Punem oregano, un cățel de usturoi dat prin presă și potrivim de sare și piper (dacă mai trebuie), le lăsăm să se întrepătrundă 2 minute, amestecând des. Roșiile le-am pus la final, tăiate cubulețe și imediat am oprit focul pentru că vreau să își păstreze gustul fresh, foarte aromat.

5. Am pus deasupra drojdie inactivă și câteva frunze de busuioc proaspăt tocate!

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *