Fursecuri cu ciocolată

Fursecuri cu ciocolată

Este cea mai ușoară rețetă de fursecuri fragede cu ciocolată, delicioase pe care am facut-o vreodata. Ai nevoie de maxim 15 minute să le prepari și 10 minute pentru a le coace. E voila…desertul e gata!

De mult timp tot zic că voi face niște fursecuri în care să pun ciocolată, nu doar cipsuri de ciocolată, sau bucățele, ciocolată topită, împrăștiată uniform. Mi-am zis că nu are ce să nu iasă, doar vorbim de ciocolată și am avut dreptate. Au ieșit niște fursecuri minunate, trebuie neapărat să încercați rețeta!

INGREDIENTE:

  • 180 g făină
  • 20 g fulgi de ovăz
  • 30 g ulei de cocos
  • 40 g unt de arahide
  • 2 linguri sirop de agave, sau miere
  • 70 ml lapte de cocos/soia/migdale
  • 1 linguriță rasă de praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură pudră de roșcove, sau cacao
  • esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de cuișoare
  • 120 g ciocolată neagră de menaj

Opțional: pentru ornat am folosit miez de nucă măcinat.

 

 

Vezi și:                                                             Fursecuri cu fulgi de ciocolată 

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm făina cu fulgii de ovăz, cu pudra de roșcove, praful de copt, cuișoareale, scorțișoara și un praf de sare .

2. Separat, într-o cratiță amestecăm uleiul de cocos cu untul de arahide, esența de vanilie și 80 g de ciocolata, punem cratița pe foc și amestecăm până se topește ciocolata de tot. Lăsăm deoparte să se răcească.

3. Laptele de cocos îl amestecăm cu siropul de agave și îl adăugăm peste făină, turnăm și ciocolata. Amestecăm cu o lingură până se omogenizează. Restul de 40 g de ciocolată o mărunțim cu un cuțit și o adăugăm peste aluat și amestecăm din nou. Trebuie să iasă un aluat pufos, fărâmicios, ușor lipicios.

Pornim cuptorul la 180 grade.

2. Formăm mingiuțe de aluat cu o lingură și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, iar la final le presam cu lingura până le dăm forma dorită. Deasupra am pus la jumătate din ele miez de nucă măcinat și jumătate le-a lăsat așa, au ieșit foarte bune ambele variante. Deci puteți să le faceți și simple.

3. Le coacem 10 min. Le lăsăm să se răcească și le servim cu drag!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *