Guacamole humus

Guacamole humus

Guacamole humus, sau humusul cu avocado este o pastă tartinabilă aromată și fină. Este o gustare potrivită pentru perioada postului și nu numai. Este foarte sățios și nu conține colesterol. O sursă foarte bună de proteine, fibre, vitamine și minerale, cu multe beneficii pentru organism.

Este ușor și simplu de preparat. Avem nevoie de un robot de bucătărie, sau de un mixer vertical cu care să amestecăm ingredientele.

Vezi și rețeta de Humus!

INGREDIENTE:

  • 250 g năut fiert*
  • un avocado
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de tahini
  • o lingură ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare

* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro sau DrMax.ro.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Năutul se spală în mai multe ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească puțin.

*Eu am fiert 1 kg de năut, l-am porționat în punguțe de 250 g fiecare și l-am congelat. În felul acesta este foarte ușor să gatești rapid o mâncare din năut atunci când dorești.

2. Avocado îl tăiem în două pe lung și scoatem pulpa cu o lingură. Punem într-un robot de bucătărie pulpa de avocado împreună cu boabele de năut, cățeii de usturoi, tahini și uleiul de măsline. Mixăm și adăugăm zeamă de lămâie și sare după gust. Amestecul va fi destul de gros și pentru a evita să punem mult ulei completăm cu apă minerală. Astfel, pasta va ieși foarte pufoasă.

Putem servi humusul cu pâine de casă, sau lipii!

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *