Prăjitură cu cireșe

Această prăjitură cu cireșe se numără printre deserturile mele preferate. Și pentru că în perioada asta găsim cireșe pe la toate colțurile, trebuie să profităm și să ne bucurăm de aroma și dulceața lor.
Este un desert ușor de preparat, avem nevoie doar de un mixer și câteva ingrediente.
INGREDIENTE:
- 380 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 50 ml ulei
- 60 ml apă rece
- 70 g zahăr
- 305 ml lapte de cocos/ migdale
- 450 g cireșe
- zeama de la o lămâie
- esență de vanilie
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm într-un castron făina cu praful de copt, birabonat și un praf de sare.
2. Separat, într-un alt castron încăpător, adăugăm uleiul, apa rece (care poate fi și minerală), zahărul și esența de vanilie (cam o linguriță) și amestecăm cu un mixer până se topește zahărul. Adăugăm laptele și zeama de lămâie și mixam din nou.
3. Turnăm amestecul de făină în ploaie peste amestecul lichid și mixăm foarte bine până se omogenizează.
Pornim cuptorul la 180 g.
4. Cireșele le tăiem în două și le scoatem sâmburii.
5. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm jumătate din amestec, iar deasupra punem jumătăți de cireșe. Repetăm încă o dată procedura: turnăm restul de compoziție și mai punem un strat de cireșe.
6. Dăm tava la cuptor pentru 45 minute, sau până începe să se rumenească pe margini. Puteți să verificați și cu o scobitoare.
Lăsăm prăjitura cu cireșe să se răcească minim 30 min, o tăiem și o servim cu drag!
Poate te interesează și:
sau