Salată cu năut și legume gratinate

Salată cu năut și legume gratinate

Pentru zilele când nu ai timp, dar parcă ai vrea să gătești. Pentru această salată îți trebuie maxim 20 minute și câteva legume, care desigur că mai pot fi înlocuite cu ce avem prin frigider.

Această salată cu năut și legume gratinate este una dintre preferatele mele, este o mâncare echilibrată și hrănitoare, dar și răcoritoare și gustoasă.

 

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof dulce
  • 100 g năut
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • 2 ridichi
  • 1/2 gulie
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură oțet balsamic
  • zeamă de lămâie
  • rozmarin
  • pătrunjel
  • sare

MOD DE PREPARARE:

 

1. Eu am folosit năut gata fiert, aveam pus la congelator. (Altfel, năutul se spală și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie îndepărtată spuma.)

Năutul fiert se pune într-o tigaie cu sare și se prăjește fără ulei.

2. Curățăm cartoful dulce, ardeiul și dovlecelul, îi tăiem felii și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi stropim cu puțin ulei și îi condimentăm cu sare, cimbru și rozmarin. Dăm tava la cuptor pentru 10 min la 190 grade, după care îi întoarcem pe partea cealaltă și îi mai lăsăm 5 – 10 minute. Îi lăsăm să se răcească.

3. Curățăm morcovul, gulia, castravetele și ridichile și le dăm prin răzătoarea mare. Iar ceapa roșie o curățăm și o tăiem julien.

4. Facem un dressing din ulei de măsline, oțet balsamic, zeamă de lămâie, rozmarin și pătrunjel.

5. Amestecăm toate legumele, potrivim de sare și asezonăm cu dressingul făcut!

 

 

Poate te interesează și:

Salată mediteraneană cu fasole

Salată cu năut și quinoa

sau

Salată cu penne



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *