Salată mediteraneană cu fasole

Salată mediteraneană cu fasole

O salată hrănitoare și proteică este oricând binevenită în alimentația noastră. Cu atât mai mult în zilele caniculare de vară, când ne dorim să preparăm feluri de mâncare cât mai rapide și dacă se poate fără să pornim aragazul deloc.

Fasolea este o legumă care conține proteine valoroase, din acest motiv este des consumată de către persoanele care vor să înlocuiască carnea. Conține o cantitate mare de fibre și o varietate de vitamine și minerale, benefice pentru organism. În același timp este un aliment accesibil pe care îl putem include în foarte multe rețete, atât calde, cât și reci.

Salata mediteraneană cu fasole se prepară foarte repede și este o variantă de mâncare echilibrată, dar și gustoasă și răcoritoare.

 

INGREDIENTE:

  • 100 g fasole albă
  • 100 g fasole Adzuki
  • 1 ardei gras
  • 100 g porumb
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe verzi
  • 2 ridichi
  • 100 g măsline feliate
  • 2 castraveți
  • 2 roșii
  • câteva frunze de salată verde
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Eu am folosit fasole gata fierte, aveam puse la congelator. (Altfel, se pun la înmuiat peste noapte, iar dimineață se scurge apa și se pun la fiert, când încep să fiarbă se schimbăm apa și se pun din nou la fiert. Se repetă operațiunea de 2 ori.)

2. Spălăm și tăiem toate legumele mărunt sau felii.

3. Adăugăm cele două tipuri de fasole, porumbul și măslinele.

4. Asezonăm cu oțet balsamic, ulei de măsline, pătrunjel proaspăt tocat și sare!

 

 

 

Poate te interesează și:

Salată de năut și legume gratinate

Salată cu penne

sau

Salată cu năut și quinoa



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *