Fâșii de ciuperci pleurotus (Pulled pork) cu cartofi la cuptor

Fâșii de ciuperci pleurotus (Pulled pork) cu cartofi la cuptor

Atât pentru persoanele care nu pot sau nu vor să mănânce carne, cât și pentru cei mai împătimiți iubitori ai ciupercilor, consider că aceasta este una dintre cele mai bune alegeri. Fâșiile de ciuperci arată și chiar seamănă la gust cu carnea, eu cred că sunt mult mai bune. Sunt foarte gustoase și aromate și se prepară foarte ușor. Se potrivesc de minune cu o porție de cartofi (la cuptor, bineînțeles) și o salată de legume proaspete.

Ciupercile pleurotus sunt bogate în nutrienți benefici pentru organism, au un indice glicemic scăzut și sunt sărace în calorii. Au rol antibacterian și antioxidant, scad colesterolul din sânge și ajută la menținerea tensiunii arteriale.

Iată cum pe pregătim:

 

INGREDIENTE:

  • 400  g ciuperci pleurotus
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 lingurițe boia afumată
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri suc de roșii
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute
  • sare, piper

Pentru garnitură am folosit: 3 – 4 cartofi și legume pentru salată (roșii, castraveți, ardei, ceapă/ sau orice aveți prin frigider).

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Spălăm ciupercile și le desfacem fâșii cu o furculiță.

2. Preparăm sosul din restul ingredientelor (cățeii de usturoi dați prin presă, ulei, sos de soia, boia afumată, suc de roșii, pasta de ardei iute, sare și piper). Dacă doriți să iasă mai picante, puteți pune mai multă pastă de ardei iute.

Pornim cuptorul la 200 g, cu ventilație.

3. Transferăm fâșiile de ciuperci în sosul făcut și amestecăm foarte bine. Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptor pentru 15-20 min. Verificați din când in când, eventual le mai puteți amesteca, să nu se ardă.

4. Cartofii îi curățăm și îi tăiem ca pentru cartofi prăjiți. Îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi stropim cu un pic de ulei și îi condimentăm cu sare, cimbru, boia dulce, mărar. Îi amestecăm în tavă și îi dăm și pe aceștia la cuptor. După 10 minute îi amestecăm, încercăm să îi întoarcem pe partea cealaltă și îi mai lăsăm încă 10 minute. (Trebuie verificați să nu se ardă.)

Am servit ciupercile alături de cartofi la cuptor și salată de legume proaspete!

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *