Biscuiți crocanți de casă

Biscuiți crocanți de casă

Aceștia sunt biscuiții mei de casă preferați. Durează maxim jumătate de oră cu tot cu copt, iar pentru a-i prepara avem nevoie de câteva ingrediente, pe care le avem cam tot timpul în casă. Eu am făcut și o glazură cu care i-am decorat, dar de obicei îi las simpli. Sunt dulci, crocanți și în același timp fragezi în interior.

Dacă doriți puteți înlocui piureul de banane cu cel de mere și puteți adăuga în plus orice fel de alune, migdale, nuci, fructe confiate, sau stafide.

 

INGREDIENTE:

Pentru biscuiți:

  • 40 ml ulei de cocos
  • 1 banană pisată
  • 3 linguri zahăr
  • 210 g făină
  • 1/2 lingură amidon din porumb
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1-2 linguri lapte de cocos/migdale
  • esență de vanilie

 

Pentru glazură:

  • 1 banană
  • 2 lingurițe amidon din porumb
  • 2 lingurițe sirop de agave/miere
  • 3 lingurițe praf de roșcove/cacao
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 lingură unt de arahide
  • 100-120 ml lapte de cocos/migdale

 

Poate te interesează și rețeta Fursecuri cu ciocolată:

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Adăugăm într-un castron uleiul de cocos cu zahărul, banana pisată, esența de vanilie (cam o linguriță) și laptele de cocos. Amestecăm cu un mixer până se dizolvă zahărul complet.

2. Separat amestecăm într-un alt castron făina, praful de copt, bicarbonatul și amidonul de porumb.

3. Turnăm amestecul de făină peste amestecul lichid și mixăm, iar apoi amestecăm cu mâna până se formează un aluat nelipicios și fraged. Acoperim castronul și îl dăm 15 min la congelator, sau 30-40 min la frigider.

Pornim cuptorul la 180 g, cu ventilație.

4. După acest timp punem pe blatul de lucru o foaie de copt și întindem aluatul pe ea. (Eu am pus și deasupra o foaie de copt și am întins aluatul cu sucitorul, dar ulterior am observat că deasupra nu mai era nevoie să pun, pentru că nu s-a lipit deloc.) Formăm o foaie subțire pe care o decupăm în ce forme dorim. (Nu trebuie să fie foarte groși pentru că vor crește și în cuptor.)

5. Transferăm viitorii biscuiți pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 10 min.

 

Pentru a pregăti glazura:

 

1. Amestecăm banana pisată cu siropul de agave, untul de arahide, zeama de lămâie și praful de roșcove.

2. Separat, punem într-o cratiță amidonul de porumb cu câteva linguri de lapte (cât să îl acopere) la foc mic și amestecăm des să nu se prindă. Când s-a întărit o dăm deoparte și o lăsăm câteva minute să se răcorească. Apoi o dăugăm peste cremă împreună cu restul de lapte și amestecăm foarte bine cu un mixer.

Trebuie să aibă o textură cremoasă, groasă, să nu curgă de pe lingură. Dacă e prea subțire mai puteți adăuga un pic de praf de roșcove, iar dacă e prea groasă un pic de lapte. (Grămajele pot să difere în funcție de cât de mare este banana.)

3. Dăm crema la frigider pentru 20-30 min.

Când sunt gata biscuiții îi scoatem din cuptor, îi lăsăm câteva minute să se răcorească, iar apoi îi ornăm după cum ne place. (Putem folosi un poș, sau o lingură să întindem glazura.)Eu i-am ornat cu glazură și cu caju măcinat și ciocolată neagră dată prin răzătoarea mică!

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *