Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Fursecuri cu fulgi de ciocolată

Aceasta este una dintre cele mai rapide și ușoare rețete de fursecuri, fără bătăi de cap, fără ustensile speciale. Sunt dulci și aromate, fragede, dar în același timp ușor crocante.

Dacă doriți, puteți înlocui ciocolata cu stafide sau fructe confiate, nuci, alune, sau migdale mărunțite.

Iată cum preparăm cele mai rapide fursecuri de casă:

 

INGREDIENTE:

  • 250 g făină
  • 50 g ulei de cocos
  • 3 linguri zahăr
  • 60 ml lapte de cocos/migdale
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • 1 linguriță rasă praf de bicarbonat alimentar
  • 2 lingurite amidon din porumb
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • esență de vanilie
  • 100 g ciocolată neagră de menaj

 

Vezi și:                   Fursecuri cu ciocolată                               

          

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugăm într-un castron uleiul de cocos și zahărul și amestecăm cu un mixer. Turnăm laptele și esența de vanilie (cam o linguriță) amestecăm din nou până se topește zahărul complet.

2. Într-un alt castron amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul, amidonul de porumb, fulgii de cocos și un praf de sare.

3. Turnăm amestecul de făină în ploaie peste amestecul lichid și mixăm foarte bine.

4. Tăiem ciocolata cubulețe mici, o adăugăm peste aluatul de fursecuri și amestecăm cu mâna până ajung bucățelele de ciocolată în tot aluatul.

Pornim cuptorul la 180 g, cu ventilație.

5. Formăm biluțe de aluat și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. La final le aplatizăm cu mâna, sau cu o furculiță (pentru că în cuptor vor crește). Dăm tava la cuptor pentru 15 min.

Îi lăsăm să se răcească și îi servim cu drag!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *