Mâncare de mazăre cu linte verde și cartofi

Mâncare de mazăre cu linte verde și cartofi

Mâncarea de mazăre cu morcov și cartofi este gătită de mamele și bunicile noastre de foarte mult timp, mai ales în perioadele posturilor.

Eu obișnuiesc să pun în plus linte sau soia boabe pentru a face mâncarea mai proteică. Și pentru că mazărea este un pic dulceagă adaug un pic de pastă de ardei iute. Putem personaliza fiecare mâncare după cum dorim și poftim, atâta timp cât respectăm principiile de bază. În rest, este o mâncare ușor de preparat și poate fi servită atât ca fel principal la masa de prânz, cât și la cină.

Mazărea are un conținut redus de grăsimi, o cantitate mare de fibre și nu are deloc colesterol, din aceste motive o întâlnim foarte des în diete de slăbit. Pe lângă asta, conține foarte multe vitamine și minerale benefice pentru organism.

Din ingredientele de mai jos rezultă patru porții.

 

INGREDIENTE:

  • 200 g mazăre
  • 100 g linte verde fiartă
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă uscată + câteva codițe de ceapă verde
  • 2 roșii
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tocăm ceapa mărunt și o prăjim 2 minute cu o lingură de ulei. Adăugăm ardeiul tocat mărunt, morcovul tăiat felii și o ceașcă de apă fierbinte, acoperim cu un capac și lăsăm 7-10 min, la foc mic.

2. Spălăm lintea și o punem la fiert într-o oală mare pentru că își va dubla volumul. Trebuie să fiarbă în jur de 20 min după care o strecurăm și o lăsăm să se răcească. Cartoful îl curățăm, îl tăiat cuburi și îl punem în oală, adăugăm mazărea și lintea. Punem sare și boia de ardei, dacă este nevoie mai completăm cu apă, acoperim din nou și lăsăm să fiarbă.

3. Când au fiert toate legumele, adăugăm roșiile tăiate cubulețe, pasta de ardei iute. În acest moment nu mai acoperim oala pentru că vrem să scadă zeama. Dacă dorim să fie mai groasă punem o linguriță de făină într-un castron iar deasupra luam cu un polonic zeamă din oală turnăm peste făină și amestecăm foarte bine. Turnăm amestecul în mâncare printr-o sită, astfel dacă s-au format cocoloașe de făină nu vor ajunge în mâncare.

4. Gustăm mâncarea și verificăm dacă mai trebuie sare, dacă dorim să fie mai picantă mai punem 1/2 linguriță pastă de ardei iute. Stingem focul și presărăm pătrunjel verde tocat mărunt.

Servim mâncarea de mazăre cu linte verde și cartofi cu castraveciori murați și gogonele!

 

 

 

 

Poate te interesează și:

Supă cremă de mazăre



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *