Salam de biscuiți

Salam de biscuiți

Un desert extrem de ușor de preparat, avem nevoie de puține ingrediente și nu necesită coacere.

Cred că fiecare dintre noi când prepară sau mănâncă salam de biscuiți își aducem aminte cu drag de copilărie. În cazul meu era desertul preferat al mamei mele tocmai din cauză că nu trebuia să piardă mult timp cu el și pentru că spunea ea ”e mult mai bun și mai sănătos decât ciocolata de la magazin”. Iată că a venit rândul meu să îl prepar, bineînțeles după gustul meu.

Și la această rețetă putem să schimbăm sau să introducem alte ingrediente. Rețeta clasică include și rahat, sau putem opta în loc de nuci pentru migdale, sau caju, iar deasupra, în loc să îl tapetăm cu fulgi de cocos putem pune cacao, sau ciocolată răzuită.

 

INGREDIENTE:

  • 200 g biscuiți
  • 100 ml lapte de cocos/migdale
  • 75 g nuci
  • 100 g stafide
  • 3 linguri praf de roșcove, sau cacao
  • 2-3 linguri unt vegan (eu am pus unt de nuci și de arahide)
  • 1 lingură esență de rom
  • fulgi de cocos
  • sirop de agave (opțional)

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Punem stafidele într-un castron împreună cu laptele de cocos și esența de rom și le lăsăm la înmuiat o oră.

2. Biscuiții îi punem într-o pungă și trecem cu sucitorul peste ei până se sfărâmă. Nu vrem să se sfărâme de tot, ci să rămână bucățele. Opțional nucile le prăjim într-o tigaie (fără ulei, doar le stropim cu un pic de apă), le lăsăm să se răcească și le mărunțim cu un cuțit. Sau dacă preferați le puteți măcina în robotul de bucătărie.

3. Punem într-un castron biscuiții și nucile mărunțite cu praful de roșcove, untul și stafidele cu tot cu lapte. Amestecăm foarte bine, iar dacă nu se leagă amestecul mai punem puțin lapte. În acest moment puteți gusta să vedeți dacă mai trebuie îndulcit. La mine nu a mai fost nevoie pentru că aproape toate ingredientele sunt dulci.

4. Transferăm compoziția pe o folie alimentară și o formăm cu mâna, ca un salam. Îl dăm pe toate părțile cu fulgi de cocos și îl înfășurăm în folie. Încercăm să strângem capetele cât mai mult, salamul trebuie să fie cât mai compact.

5. Dăm salamul de biscuiți la frigider pentru minim 2 h. Îi scoatem folia, îl feliem și îl servim cu drag!

 

 

 

Poate te interesează și:

Bomboane raw cu căpșuni

Cozonac pufos de post

Cozonac cu miez de nuca

Melci cu miez de nucă

Melci cu nuca

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *