Terci de ovăz (Porridge)
Este bine să includem fulgii de ovăz în alimentația noastră, mai exact la micul dejun pentru că sunt bogați în substanțe nutritive care ne vor oferi energie și stare de bine pentru întreaga zi. De asemenea, consumul fulgilor de ovăz îmbunătățește digestia, scade nivelul colesterolului, întărește sistemul imunitar și reduce hipertensiunea arterială.
Practic terciul de ovăz este o variantă mult mai sănătoasă față de laptele cu cereale. Asta pentru că cerealele pe care le găsim în magazine conțin cantități foarte mari de zahăr, coloranți și aditivi nocivi (E-uri).
Terciul de ovăz este considerat un mic dejun echilibrat deoarece pe lângă vitamine și minerale conține proteine, grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați. Îl îndulcim cu un pic de sirop de agave sau de arțar și îl putem combina cu unt de arahide, scorțișoară sau cacao, semințe de orice fel, nuci, migdale sau caju și fructe de care dorim și avem.
Din ingredientele de mai jos iese un mic dejun pentru o persoană. Se folosește proporția 1:3 fulgi de ovăz și lapte, adică la cantitatea de fulgi folosită punem lapte X3.
INGREDIENTE:
- 80 g fulgi de ovăz
- 240 ml lapte de cocos/migdale
- sirop de agave
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță unt de arahide
- fructe (eu am folosit o banană și cireșe)
MOD DE PREPARARE:
1. Punem laptele la fiert cu un praf de sare. Când începe laptele să fiarbă adăugăm fulgii de ovăz. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând des, până scade laptele aproape de tot și se îngroașă terciul(cam 15 min).
2. Stingem focul, adăugăm sirop de agave sau arțar și fructe și amestecăm din nou.
3. Transferăm amestecul într-un castron și ornăm cu scorțișoară, unt de arahide și fructe după plac.
Sau cu praf de roșcove, sau cacao, caju măcinat (se pot pune și întregi), mango și cireșe.
Poate te interesează și:
Brioșe cu ciocolată și fructe confiate