Înghețată pe băț

Înghețată pe băț

O rețetă simplă de înghețată vegană de casă. Este un desert răcoritor, potrivit pentru zilele de vară și nu numai. Eu sunt o mare iubitoare de înghețată, mă număr printre persoanele care mănâncă înghețată și iarna. Cu atât mai mult în sezonul cald nu îmi lipsește. Este foarte ușor de preparat și este mult mai bună și mai aromată decât înghețata din comerț. Unde mai pui că cea preparată acasă nu conține așa mult zahăr, conservanți sau aditivi nesănătoși.

Dacă nu aveți formă de înghețată pe băț se poate pune foarte simplu într-un castron normal, rezistent.

Cireșele se pot înlocui cu orice fruct dorim, în funcție de ce avem în casă. Din ingredientele de mai jos ies opt înghețate.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g cireșe fără sâmburi
  • 160 g iaurt de cocos
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură sirop de agave
  • 1 lingură unt de arahide
  • caju măcinat (opțional)

 

MOD DE PREPARARE:

1. Slălăm cireșele, le scoatem sâmburii și le punem într-o pungă în congelator pentru 1-2 ore. Păstrăm 8-10 cireșe pe care le mătunțim.

2. Amestecăm într-un robot de bucătărie (sau cu un mixer vertical) cireșele congelate, iaurtul, zeama de lămâie (cam o lingură), siropul de agave și untul de arahide. Mixăm până prinde o textură groasă, face ca o cremă.

3. Punem în fiecare formă puțin caju măcinat, deasupra o lingură din amestecul de înghețată și cireșe mărunțite. Repetăm procedeul direct cu crema de înghețată (fără caju) și cireșe mărunțite din nou. Procedăm așa până s-au umplut formele. Mie mi-a ajuns crema perfect. Punem înghețata la congelator pentru minim 2 ore, sau până îngheață!

 

 

Poate te interesează și:

Înghețată cu banane

Inghetata de banane

Înghețată de kiwi cu stafide

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *