Spaghetti (bolognese) cu linte și broccoli

Spaghetti (bolognese) cu linte și broccoli

Vin azi cu o rețetă nouă pentru iubitorii vegani de paste, sau pentru cei care vor să ia o pauză de la carne. Practic este o rețetă clasică de paste cu sos, la care am adăugat linte și ciuperci pentru un plus de proteine. Broccoli completează farfuria cu vitamine și minerale, iar nucile cu grăsimi sănătoase și arome delicate.

Pastele se pot găti în foarte multe combinații, cu orice tip de sos, legume, tofu, semințe, nuci, etc, în funție de gusturi și pofte de moment. În general, sunt feluri de mâncare destul de rapide, pentru zilele scurte și aglomerate.

Este un fel de mâncare potrivit pentru masa de prânz, pentru că este sățios. Iar daca doriți să îl serviți la cină va trebui să micșorați porțiile la jumătate. Altfel va fi o mâncare grea pentru seară.  Din ingredientele de mai jos ies două porții.

 

INGREDIENTE:

  • 180-200 g spaghetti
  • 350 g broccoli
  • 150 g linte
  • 1 ceapă uscată
  • 3 căței de usturoi
  • 150 g ciuperci
  • 2-3 roșii
  • 80 g suc de roșii
  • 15 g nuci
  • oregano
  • busuioc
  • sare, piper

* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

 

Încearcă și:

Gnocchi din cartofi 

  Paste cu năut

  

 

 

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbem pastele în apă cu sare în funcție de timpul menționat pe ambalaj.

2. Lintea împreună cu nucile le punem într-un robot de bucătărie și mixăm până obținem o pastă.

3. Într-o tigaie încăpătoare punem o lingură de ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi dați prin presă. Îi lăsăm câteva minute amestecând des.

4. Adăugăm ciupercile spălate și tăiate felii, broccoli tăiat buchețele mici, roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii și pasta de linte. Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic până fierb legumele. După care adăugăm și spaghettele, oregano și busuioc. Potrivim de sare și piper și mai lăsăm 2-3 min.

Am servit spaghettele cu drojdie inactivă și busuioc proaspăt tocat!

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *