Pate de soia cu ciuperci

Pateul vegetal este foarte ușor de preparat acasă, iar de cele mai multe ori este mult mai gustos decât cele din comerț. Pe lângă faptul că nu are conservanți și aditivi nesănătoși, aromele se simt mult mai puternic și îl poți îmbogăți cu orice condimente sau semințe dorești. Se prepară ușor și repede, ai nevoie de un robot de bucătărie, sau un mixer vertical unde vei mixa foarte bine ingredientele.
Această combinație de soia și ciuperci este una foarte reușită și vă recomand să o încercați neapărat. Gust, textură, culoare, este un pateu foarte bun.
Pateul de soia cu ciuperci este o gustare potrivită între mesele principale, sau pentru cină.
INGREDIENTE:
- 250 g soia boabe
- 70-80 g ciuperci
- 1/2 ceapă mică
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin (opțional)
- 1/2 linguriță ghimbir
- 1 linguriță boia afumată
- 1 linguriță semințe de in
- oregano
- pătrunjel verde (opțional)
- chimen măcinat
- sare/piper
Încearcă și:
MOD DE PREPARARE:
1. Eu am folosit boabe de soia de la congelator și ciuperci la conservă; în caz contrar, dacă veți alege soia și ciuperci proaspete trebuie să le fierbeți înainte. (Spălăm boabele de soia în mai multe ape și le lăsăm peste noapte la înmuiat – 12 h. După care schimbăm apa și le punem la fiert într-o cantitate de apă dublă față de volumul lor. Trebuie să fiarbă cam 3 h, adunăm cu o spumieră cojile care se ridică deasupra. Când sunt gata se dau deoparte, se strecoară și se lasă să se răcească. Dacă ați fiert prea multă soia, se păstrează foarte bine la congelator.)
2. Mixăm toate ingredientele la un robot de bucătărie, sau putem folosi un mixer vertical. Adăugăm 2-3 linguri de apă pentru a subția pasta și mixăm foarte bine până obținem consistența dorită.
3. Asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt!
Servim pateul de soia cu ciuperci cu pâine proaspătă de casă, sau lipii și legume de sezon!
Cred ca celui ce a creat reteta i-a sarit CD-ul, nu este linte in lista de ingrediente si totusi la instrucțiuni incepe prin a fierbe lintea ? confuz rau…
Am modificat, mai și greșim, dar corectăm ?. Mulțumesc pentru atenție!