Tort de fructe cu blat de biscuiți

Tort de fructe cu blat de biscuiți

Tortul de fructe cu blat de biscuiți este un desert minunat, foarte simplu, se prepară foarte repede, iar familia ta îl va îndrăgi după prima linguriță. Este ideal pentru o zi călduroasă de vară. Este foarte gustos, răcoritor și aromat.

Eu am folosit o formă de tort cu fundul detașabil, cu diametru 28 cm. Dacă aveți o formă mai mică o puteți folosi fără probleme, va ieși prăjitura mai înaltă.

 

INGREDIENTE:

  • 200 g biscuiți
  • 80 ml ulei de cocos
  • 3 banane
  • 200 g tofu natur
  • 200 ml lapte de cocos (la conservă)
  • 4-5 linguri zahăr
  • 200 g cireșe
  • 100 ml lapte de cocos lichid sau apă
  • 4 lingurițe amidon din porumb
  • esență de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tortul este format dintr-un blat și 2 creme și pentru că singura cremă care se pune pe foc este ultima, vă propun să începeți cu sfârșitul. Să aibă timp să se răcească.

Astdel spus, punem cireșele în robotul de bucătărie împreună cu o lingură de zahăr și 50 ml de lapte/apă. Puteți folosi și un mixer vertical. Mixăm foarte bine, până obținem o cremă groasă. Punem pe foc cele 4 lingurițe de amidon cu 50 ml de lapte sau apă. Amestecăm încontinuu până se leagă amidonul. Turnăm și amestecul de cireșe deasupra și mai lăsăm câteva minute, până se îngroașă. Lăsăm crema deoparte să se răcească.

2. Pregătim blatul: punem biscuiții într-o pungă cu sigiliu și trecem cu făcălețul peste ei de câteva ori până se sfărâmă. Îi transferăm într-un bol și îi amestecăm cu uleiul de cocos. Punem amestecul în forma de tort și o presăm cu o lingură până formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider pentru minim 20 min.

3. Tofu îl punem în robotul de bucătărie și îl amestecăm cu laptele de cocos (de la conservă), 3-4 linguri de zahăr și o lingură de esență de vanilie. Mixăm foarte bine până se omogenizează. Curățăm cele 3 banane de coajă, le tăiem pe lung pe fiecare, iar apoi felii și le punem peste crema de tofu și amestecăm cu o lingură.

4. Tranferăm crema de tofu peste blatul de biscuiți și o nivelăm cu o spatulă, sau cu o lingură. Deasupra turnăm crema de cireșe și o nivelăm și pe aceasta.

Am decorat tortul meu de fructe cu blat de biscuiți cu fulgi de cocos și câteva jumătăți de cireșe. Trebuie să stea la frigider 2-3 ore înainte de a-l servi.

Poftă bună!

 

 

Poate te interesează și:

Tartă cu tofu și căpșuni

Tartă cu căpșuni

sau

Tartă cu kiwi

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *