Sufleu de legume

Sufleu de legume

Pentru că este sezonul celor mai multe legume, este păcat să nu ne bucurăm din plin de savoarea și aroma lor. Pe lângă gust, legumele proaspete conțin o mulțime de vitamine, minerale și fibre. Nutrienți care ne hidratează, ne întăresc organismul și ne oferă energie.

Sufleul este o variantă de tartă, sau quiche fără aluat. Este slab caloric, potrivit pentru diete, sau pentru o masă ușoară. Varianta mea de sufleu de legume este vegană, potrivită și pentru cei care țin post. Se face foarte repede, nu ai nevoie de mai mult de 15-20 min pentru preparare.

Am folosit făină de mazăre verde, pentru că este mai proteică decât cea de năut. Dacă nu aveți puteți înlocui cu făină de năut, sau chiar cu făină de grâu. Doar în ultima variantă mâncarea nu va fi destul de sățioasă.

 

INGREDIENTE:

  • 100 g făină de mazăre
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 100 g tofu afumat
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 3 căței de usturoi
  • curcumă
  • sare, piper

Încearcă și:    Quiche cu spanac

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Făina de mazăre o punem de seara la înmuiat cu apă. Cantitatea de apă trebuie să acopere complet făina, o amestecăm și o acoperim.

2. Morcovul și dovlecelul îi curățăm de coajă, îi dăm prin răzătoarea mare. Dovlecelul ras îl dăm cu sare și îl lăsăm la scurs, apoi îl stoarcem în palme pentru a elimina apa excesivă. Amestecăm morcovul, dovlecelul cu cățeii de usturoi dați prin presă, cu ardeiul și roșia tăiate cubulețe. Adăugăm tofu dat prin răzătoare, făina de năut și condimentăm cu un vârf de cuțit de curcumă, sare și piper.

3. Transferăm amestecul într-o tavă metalică tapetată cu ulei de cocos și pesmet. O ornăm cu câteva cuburi de roșie și ardei și dacă doriți tofu ras. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 g pentru 30 min. După acest timp facem testul cu scobitoarea, pentru că timpul poate fi diferit în funcție de tavă și cuptor.

Lăsăm sufleul cu legume să se răcească, îl feliem și îl servim!

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *