Chiftele de mazăre și spanac

Chiftele de mazăre și spanac

Chiftelele sunt o idee foarte bună pentru o masă ușoară, sau o gustare. Se prepară foarte repede, în maxim 15 min chiftelele sunt la cuptor. Poți pune alături orice garnitură dorești, sau doar o salată de legume și masa este gata.

Varianta de chiftele cu mazăre și spanac în primul rând arată minunat, sunt de un verde apetisant de care nu te mai poți sătura. Iar gustul întrece așteptările, crocante la exterior si fragede in interior, sunt o bunătate.

Din ingredientele de mai jos au ieșit 31 de chiftele, cam pentru 4 porții.

 

INGREDIENTE:

  • 150 g mazăre
  • 150 g spanac
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • pătrunjel verde
  • boia de ardei afumată
  • 1/2 linguriță coriandru
  • sare, piper

 

Încearcă și:

Chiftele de năut   Garnitură de legume la cuptor            Chiftele de dovlecei   

Chiftele de linte    Chiftele de linte

MOD DE PREPARARE:

1. Punem fulgii de ovăz într-un castron, acoperim cu apă, amestecăm și lăsăm să stea deoparte 20 min.

2. Punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixăm.

3. Formăm biluțe din amestecul creat și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă amestecul este prea lipicios, umezim puțin mâinile.

4. Dăm tava la cuptor (preîncălzit) la 180 g, pentru 35-40 min, sau până încep să se rumenească.

Lăsăm chiftelele cu mazăre și spanac să se răcească și le servim alături de o garnitură, sau salată de vară!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *