Cheesecake în patru culori

Acest cheesecake în patru culori este ideal pentru zilele călduroasede vară, nu doar pentru că nu folosim aragazul prea mult, dar pentru că este foarte răcoritor. Iar dacă doriți îl puteți pune 20-30 min la congelator și avem o înghețată super bună cu biscuiți.
Fructele le puteți înlocui cu orice aveți în frigider, trebuie să aveți grijă sa nu iasă cremele prea lichide. Pentru un aspect cât mai interesant, puneți fructe de culori diferite. Am folosit o formă de tort cu fundul detașabil, cu diametru 28 cm.
INGREDIENTE:
- 215 g biscuiți
- 80 ml ulei de cocos
- 400 g tofu natur
- 40 g amidon din porumb
- 200 lapte de cocos
- 80 g mure
- 70 g cireșe
- 1 kiwi
- 1 felie pepene galben
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- cuișoare
MOD DE PREPARARE:
1. Punem biscuiții într-o pungă cu sigiliu și trecem cu făcălețul peste ei de câteva ori până se sfărâmă. Îi transferăm într-un bol și îi amestecăm cu un praf de cuișoare și ulei de cocos. Punem amestecul în forma de tort și o presăm cu o lingură până formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider pentru minim 20 min.
2. Brânza tofu o punem într-un robot de bucătărie împreună cu esența de vanilie și zahărul și mixăm foarte bine (fără a mai adăuga altceva) până se omogenizează.
3. Amestecăm amidonul cu laptele de cocos, îl punem pe foc și amestecăm până se îngroașă. Stingem focul și îl lăsăm să se răcească. Adăugăm amestecul de amidon peste crema de brânză și amestecăm foarte bine. Împărțim crema formată în patru castroane.
4. Transferăm pe rând crema din fiecare castron în robotul de bucătărie și amestecăm cu mure (primul castron – foto stânga sus), kiwi (al 2-lea castron – dr. sus), pepene galben (al 3-lea castron – st. jos) și cireșe (al 4-lea catron – dr. jos). Puteți folosi și un mixer vertical pentru a pasa fructele, după care le puneți peste crema de tofu și amestecați. Gustați cremele, să vedeți dacă sunt suficient de dulci, dacă nu, mai adăugați îndulcitor de care doriți.
5. Scoatem forma din frigider și punem câte o lingură din fiecare cremă, încercăm să acoperim toară suprafața. Când s-a umplut lovim ușor forma de blat de câteva ori, în felul acesta se nivelează singură crema. Și mai adăugăm la fiecare culoare deasupra până terminăm toate cremele și repetăm procedura de așezare a cremei.
6. Dăm cheesecake-ul la frigider pentru minim 3-4 ore. Dacă doriți o puteți pune și la congelator și va deveni înghețată cu biscuiți.
Poftă bună!
Încearcă și:
Tort de fructe cu blat de biscuiți