Rețetă simplă de paste cu roșii și pesto

Aceasta este cea mai simplă rețetă de paste pe care o putem prepara, dar în același timp, una dintre cele mai gustoase. Nu durează mai mult de 20 min să ai prânzul gata.
Aroma puternică a busuiocului se îmbină minunat cu gustul dulceag al roșiilor și cel ușor picant al usturoiului. Trebuie neapărat să încerci măcar o dată rețeta de paste cu roșii și pesto de busuioc, cu siguranță nu va fi și ultima oara.
INGREDIENTE:
- 250 g paste
- 100 g sos pesto
- 2-3 roșii
- 2 căței de usturoi
- oregano
- busuioc verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în funcție de timpul indicat pe ambalaj.
2. Separat curățăm cățeii de usturoi, îi dăm prin presă și îi punem cu o lingură de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare. Îi prăjim 1-2 min, după care adăugăm roșiile tăiate cuburi și le lăsăm să se înăbușe câteva minute.
3. Strecurăm pastele (păstrăm cam o ceașcă din apa în care au fiert) și le adăugăm peste roșii. Adăugăm pesto de busuion (click aici pentru a vedea cu preparăm pesto) și câteva linguri din apa păstrată, să ajutăm sosul să se omogenizeze mai bine cu roșiile și pastele. Condimentăm cu oregano, sare și piper.
În farfurie presărăm peste paste drojdie inactivă și busuioc verde tocat mărunt!
Poate te interesează și:
Spaghetti (bolognese) cu linte și broccoli